RAVIOLI CU CARNE SI SOS DE GORGONZOLA

Sunt bune oricând la masă
Pastele făcute-n casă.

INGREDIENTE pentru paste

  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • un praf de sare

ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 1

pentru umplutura

  • 300 gr carne tocata
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • sare, piper

ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 4

pentru sos

  • 150 ml smantana dulce
  • 100 gr gorgonzola

ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 8

PLAN DE LUCRU ravioli cu carne

  1. Amestecam ouale cu faina impreuna cu un praf de sare si framantam pana obtinem aluatul. Invelim aluatul intr-o folie si il lasam sa se odihneasca 30 minute ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 2ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 3
  2. Pt umplutura, calim ceapa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand este facuta carnea. Condimentam cu sare si piper.
    Am intins foi cu ajutorul masinii de facut paste ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 5Decupam dreptunghiuri sau patratele, iar in mijloc punem umplutura de carne. Le inchidem cu ajutorul unei furculite ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 6 ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 7
  3. Punem apa la fiert cu un praf de sare cand aceasta incepe sa fiarba adaugam ravioli si lasam sa fiarba circa 10 minuteravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 10Le scurgem bine de apa.
  4. Pentru sos, topim gorgonzola in smantana. Turnam sosul peste ravioli cu carne.ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 9 ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 11
  5. pofta buna! ravioli cu carne si sos de gorgonzola poza 12

Cuvântul „ravioli” derivă de la verbul din limba italiană „riavvolgere” /rjav’vɔlʤere/ (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, pește și zarzavaturi incluzând și ricotta. Sosul de roșii probabil că nu se folosea, deoarece roșiile au fost aduse în Europa abia la sfârșitul secolului al XV-lea.
În Italia aproape toate regiunile au propriile lor rețete pentru ravioli. Unele dintre cele mai vechi mențiuni în ceea ce privește acest fel de mâncare sunt din secolul al XIV-lea și ne apar în înscrisurile personale ale lui Francesco de Marco, un comerciant din Prato. Chiar dacă acest fel de mâncare are origine italiană cea mai veche rețetă cunoscută este un manuscris Anglo-Norman din anul 1290.
Alte naționalități au paste asemănătoare cu ravioli. Câteva exemple ar fi: colțunașii românești, jiaozi sau wonton-ul chinezesc (ravioli chinezești și tortellini) sunt numiți „jiaozi italian” (義大利餃) or „wonton italian” (意大利雲吞), în Rusia există pelmenii, în Tibet momo, iar în bucătăria evreiască găsim kreplachs. În Liban și în Palestina acest fel de mâncare este numit Shish Barak (Shishbarak), același tip de aluat este umplut cu carne tocată și fiert cu iaurt, a scris Wikipedia.


4 Comments
Paula Gafitescu

mai 20, 2015 @ 13:31

Reply

O bunatate de paste. Vin si eu la masa!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020