PUI CU SOS GORGONZOLA

pui cu sos gorgonzola 9

Gorgonzola ne duce cu gândul la Italia. O rețetă pe care o puteţi încerca, dacă vreţi să mâncaţi “cu stil” și să exclamați: ”Mamma mia!”

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
– un piept de pui dezosat
– 100 gr gorgonzola
– 125 ml smântână dulce ( am folosit smântână pentru gătit La Dorna cu 32% grăsime, pe care o recomand )
– 50 gr de unt
– condimente (sare, piper, delikat)

Plan de lucru:
Se taie puiul în fâşii și se condimentează (poza 2)
Carnea se așează pe grătarul incins  (poza 3). Se rumenește  pe ambele părți și se așează pe o farfurie (poza 4). Separat  se topește untul  (poza 5), adăugăm gorgonzola tăiată mărunt (poza 6). Dupa ce s-a topit gorgonzola, adăugăm smântâna lichidă (poza 7). Se mai lasă pe foc 5 minute și gata sosul (poza 8 ).Trebuie sa recunosc ca este o ”nebunie” de sos.
Garnitură recomandată: piure de cartofi (poza9)

Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 6  lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


8 Comments
pansy

martie 12, 2011 @ 21:56

Reply

ador puiul cu gorgonzola !!!!!!!!!!!!!!

Emilia Rodila

martie 28, 2012 @ 13:49

Reply

hmmmm eu as manca tot timpul pui cu sos de gorgonzola dimineata la amiaza si seara cred ca e cea mai buna mancare

Soso

ianuarie 25, 2013 @ 16:12

Reply

Unde gasim smantana pentru gatit?

hapleablog

ianuarie 25, 2013 @ 17:28

Reply

In orice supermarket.

Soso

ianuarie 25, 2013 @ 19:02

Reply

Mda ft clar raspuns, in Profi spre exemplu nu se gaseste…

hapleablog

ianuarie 25, 2013 @ 21:12

Reply

Eu am gasit in Billa, Cora, Auchan, Real, Carrefour.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020