Gorgonzola ne duce cu gândul la Italia. O rețetă pe care o puteţi încerca, dacă vreţi să mâncaţi “cu stil” și să exclamați: ”Mamma mia!”
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
– un piept de pui dezosat
– 100 gr gorgonzola
– 125 ml smântână dulce ( am folosit smântână pentru gătit La Dorna cu 32% grăsime, pe care o recomand )
– 50 gr de unt
– condimente (sare, piper, delikat)
Plan de lucru:
Se taie puiul în fâşii și se condimentează (poza 2)
Carnea se așează pe grătarul incins (poza 3). Se rumenește pe ambele părți și se așează pe o farfurie (poza 4). Separat se topește untul (poza 5), adăugăm gorgonzola tăiată mărunt (poza 6). Dupa ce s-a topit gorgonzola, adăugăm smântâna lichidă (poza 7). Se mai lasă pe foc 5 minute și gata sosul (poza 8 ).Trebuie sa recunosc ca este o ”nebunie” de sos.
Garnitură recomandată: piure de cartofi (poza9)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 6 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
pansy
martie 12, 2011 @ 21:56
ador puiul cu gorgonzola !!!!!!!!!!!!!!
Emilia Rodila
martie 28, 2012 @ 13:49
hmmmm eu as manca tot timpul pui cu sos de gorgonzola dimineata la amiaza si seara cred ca e cea mai buna mancare
Soso
ianuarie 25, 2013 @ 16:12
Unde gasim smantana pentru gatit?
hapleablog
ianuarie 25, 2013 @ 17:28
In orice supermarket.
Soso
ianuarie 25, 2013 @ 19:02
Mda ft clar raspuns, in Profi spre exemplu nu se gaseste…
hapleablog
ianuarie 25, 2013 @ 21:12
Eu am gasit in Billa, Cora, Auchan, Real, Carrefour.