Fără să fie cea mai scumpă vită din măcelarie,
Gătită-n bere se topește în gură… nebunie!
INGREDIENTE
- 1 kg pulpa de vita
- 2 cepe medii
- 1 lingura pasta de rosii
- cateva frunze de salvie
- 330 ml bere
- condimente: sare, piper, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru
- ulei de masline pt calit
PLAN DE LUCRU
- amestecam condimentele si cu acest amestec masam (pe ambele fete) bucata de carne (poza 2) .
- Rumenim bucata de carne pe ambele fete cate 2 minute (poza 3).
- scoatem carnea rumenita pe un platou, iar in cratita in care am calit-o calim ceapa taiata julien (mai grosier) cu un praf de sare .
- Dupa ce se caleste ceapa, adaugam pasta de rosii (poza 5).
Punem acest amestec in vasul termorezistent in care urmeaza sa gatim vita la cuptor. Adaugam si frunzele de salvie. Punem bucata de carne , apoi turnam berea (poza 6).
- invelim cu folie de staniol (poza 7).
- bagam la cuptor pentru 3 ½ ore, la 160 de grade.
- pofta buna! Am servit cu sfecla rosie de la Naturelo. Delicioasa!!! (poza 8)
coco
octombrie 5, 2014 @ 11:06
Imi place carnea de vita! O sa incerc reteta!!
Andreea Denisa
octombrie 5, 2014 @ 12:28
Foarte faina reteta!! Si carnea arata tare bine!
TeoBucatar
octombrie 7, 2014 @ 21:09
Cred ca a fost grozava!
hapleablog
octombrie 9, 2014 @ 20:48
Intr-adevar!
Cristina
octombrie 27, 2014 @ 14:48
cred ca e o „nebunie”!
elena
iulie 24, 2015 @ 18:01
Interesanta reteta. Merita incercata.