VITA LA CUPTOR IN BERE

Fără să fie cea mai scumpă vită din măcelarie,
Gătită-n bere se topește în gură… nebunie!

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vita
  • 2 cepe medii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • cateva frunze de salvie
  • 330 ml bere
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru
  • ulei de masline pt calit

vita la cuptor cu bere poza 1

PLAN DE LUCRU

 

  1. amestecam condimentele si cu acest amestec masam (pe ambele fete) bucata de carne (poza 2) . vita la cuptor cu bere poza 2
  2. Rumenim bucata de carne pe ambele fete cate 2 minute (poza 3).vita la cuptor cu bere poza 3
  3. scoatem carnea rumenita pe un platou, iar in cratita in care am calit-o calim ceapa taiata julien (mai grosier) cu un praf de sare .vita la cuptor cu bere poza 4
  4. Dupa ce se caleste ceapa, adaugam pasta de rosii (poza 5). vita la cuptor cu bere poza 5Punem acest amestec in vasul termorezistent in care urmeaza sa gatim vita la cuptor. Adaugam si frunzele de salvie. Punem bucata de carne , apoi turnam berea (poza 6). vita la cuptor cu bere poza 6
  5. invelim cu folie de staniol (poza 7).vita la cuptor cu bere poza 7
  6. bagam la cuptor pentru 3 ½  ore, la 160 de grade.
  7. pofta buna! Am servit cu sfecla rosie de la Naturelo. Delicioasa!!! (poza 8)vita la cuptor cu bere poza 8

 


7 Comments
coco

octombrie 5, 2014 @ 11:06

Reply

Imi place carnea de vita! O sa incerc reteta!!

Andreea Denisa

octombrie 5, 2014 @ 12:28

Reply

Foarte faina reteta!! Si carnea arata tare bine!

TeoBucatar

octombrie 7, 2014 @ 21:09

Reply

Cred ca a fost grozava!

hapleablog

octombrie 9, 2014 @ 20:48

Reply

Intr-adevar!

Cristina

octombrie 27, 2014 @ 14:48

Reply

cred ca e o “nebunie”!

elena

iulie 24, 2015 @ 18:01

Reply

Interesanta reteta. Merita incercata.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020