Cozonacul are pui
Drăgălași și delicioși
Când îi vezi pe loc îți spui:
Mânca-i-ar mama de pufoși!
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 30 gr drojdie proaspata
- 50 gr unt la temp camerei
- 2 linguri zahar
- 1 ou + 1 albus
INGREDIENTE pentru umplutura
- Cacao/ nesquik
- Zahar
PLAN DE LUCRU muffins din aluat pufos
- Mai intai preparam aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu zaharul, apoi cu untul si oul. Adaugam laptale si framantam macar 20 de minute, pana obtinem un aluat lipicios
- Lasam aluatul la dospit intr-un mediu bine incalzit macar 60 de minute
- Amestecam zaharul cu cacao sau nesquik
- Impartim aluatul in mingiute
- Intindem fiecare mingiuta intr-o foaie cu grosime aproximativa de jumatate de centimetru
- Presaram umplutura pe foaieapoi o rulam
- Taiem ruloul pe jumatate longitudinal, apoi impletim cele doua jumatati
- Umplem circular o forma de muffins
- Lasam aproximativ 25 de minute in cuptorul incins la 180 de grade
- Pofta buna la muffins din aluat pufos!