CHEESECAKE CU JELEU DE PORTOCALE

Covor roșu am întins
Înaintea simțurilor tale
Să fii vedetă lasă-te convins
De un cheesecake cu jeleu de portocale.

INGREDIENTE pentru blat

  • 300 gr biscuiti (am folosit petit beurre)
  • 150 gr de untcheesecake cu jeleu de portocale poza 1

pentru crema 1

  • 400 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata neagra (peste 50 % cacao)cheesecake cu jeleu de portocale poza 3

pentru crema 2

  • 400 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata alba

pentru jeleul de portocale

  • 250 ml zeama de portocala
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina (10 gr)
  • 50 ml apa rececheesecake cu jeleu de portocale poza 10

PLAN DE LUCRU cheesecake cu jeleu de portocale

  1. macinam biscuitii cu mixerul . Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intindem compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili (diametru 26 cm). Nivelam cu o paleta sau direct cu mana cheesecake cu jeleu de portocale poza 2
  2. Pt crema 1, amestecam intr-un bol crema de branza cu mascarponele. Separat, topim pe bain-marie ciocolata. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute,cheesecake cu jeleu de portocale poza 4 apoi omogenizam treptat in amestecul de branza cu o paleta de silicon.cheesecake cu jeleu de portocale poza 5
  3. Turnam crema peste blatul de biscuiti si lasam la frigider.
  4. Preparam crema 2, procedam in mod similar. Omogenizam crema de branza cu mascarponele,   cheesecake cu jeleu de portocale poza 7apoi cu ciocolata alba topita pe bain-marie.cheesecake cu jeleu de portocale poza 8
  5. Turnam crema alba peste cea de ciocolata neagra.cheesecake cu jeleu de portocale poza 9
  6. Lasam la frigider.
  7. Pentru prepararea jeleului, dizolvam pe foc zaharul in zeama de portocala,cheesecake cu jeleu de portocale poza 11 apoi lasam la racit. Gelatina o lasam la hidratat in 50 ml apa rece pentru 10 minute. Punem gelatina pe foc mic pana cand cristalele se topesc amestecand in continuu cu o lingurita (Atentie sa nu fiarba!!!). Adaugam peste sucul de portocale. Lasam la racit 2-3 ore (sa devina un pic vascoasa), apoi turnam peste crema de branza.cheesecake cu jeleu de portocale poza 12
  8. Lasam la frigider peste noapte, apoi ornam dupa bunul placcheesecake cu jeleu de portocale poza 13 cheesecake cu jeleu de portocale poza 14
  9. Pare laborios, dar nu este asa complicat sa preparam un cheesecake cu jeleu de portocale. Pofta buna. cheesecake cu jeleu de portocale poza 15

3 Comments
olivia

decembrie 29, 2015 @ 12:36

Reply

Multumesc pentru reteta si va doresc un an nou perfect,cu multe retete delicioase!

Mihaela

decembrie 29, 2015 @ 20:16

Reply

Foarte dragut ! Cum ai realizat ornamentele ? Mercic

hapleablog

ianuarie 2, 2016 @ 10:08

Reply

Multumesc! Daca te referi la bomboanele de ciocolata, sunt cumparate 😀

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020