Covor roșu am întins
Înaintea simțurilor tale
Să fii vedetă lasă-te convins
De un cheesecake cu jeleu de portocale.
INGREDIENTE pentru blat
pentru crema 1
pentru crema 2
- 400 gr crema de branza
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ciocolata alba
pentru jeleul de portocale
PLAN DE LUCRU cheesecake cu jeleu de portocale
- macinam biscuitii cu mixerul . Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intindem compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili (diametru 26 cm). Nivelam cu o paleta sau direct cu mana
- Pt crema 1, amestecam intr-un bol crema de branza cu mascarponele. Separat, topim pe bain-marie ciocolata. O lasam sa se racoreasca 1-2 minute, apoi omogenizam treptat in amestecul de branza cu o paleta de silicon.
- Turnam crema peste blatul de biscuiti si lasam la frigider.
- Preparam crema 2, procedam in mod similar. Omogenizam crema de branza cu mascarponele, apoi cu ciocolata alba topita pe bain-marie.
- Turnam crema alba peste cea de ciocolata neagra.
- Lasam la frigider.
- Pentru prepararea jeleului, dizolvam pe foc zaharul in zeama de portocala, apoi lasam la racit. Gelatina o lasam la hidratat in 50 ml apa rece pentru 10 minute. Punem gelatina pe foc mic pana cand cristalele se topesc amestecand in continuu cu o lingurita (Atentie sa nu fiarba!!!). Adaugam peste sucul de portocale. Lasam la racit 2-3 ore (sa devina un pic vascoasa), apoi turnam peste crema de branza.
- Lasam la frigider peste noapte, apoi ornam dupa bunul plac
- Pare laborios, dar nu este asa complicat sa preparam un cheesecake cu jeleu de portocale. Pofta buna.
olivia
decembrie 29, 2015 @ 12:36
Multumesc pentru reteta si va doresc un an nou perfect,cu multe retete delicioase!
Mihaela
decembrie 29, 2015 @ 20:16
Foarte dragut ! Cum ai realizat ornamentele ? Mercic
hapleablog
ianuarie 2, 2016 @ 10:08
Multumesc! Daca te referi la bomboanele de ciocolata, sunt cumparate 😀