Îi spune mama lui Gigel
Să stea frumos pe scăunel
Cât timp prepară pentru el
Tartă cu banane și cu caramel.
INGREDIENTE pentru blat
ingrediente pentru umplutura
- 2-3 banane coapte
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 borcan de crema caramel (de la DeLatte)
ingrediente pentru topping
- 400 gr smantana pentru frisca
- 2-3 linguri de zahar pentru frisca (daca smantana nu este indulcita)
- 50 gr ciocolata razuita
PLAN DE LUCRU banoffe pie
- Nimic nu este mai simplu decat realizarea acestui blat de biscuiti. Concret: topim untul, macinam fin biscuitii (cu ajutorul robotului de bucatarie), apoi amestecam biscuitii cu untul topit. Obtinem un aluat pe care il intindem uniform pe fundul tavii (cu pereti detasabili, diametru 24 cm).
- Lasam deoparte, apoi taiem bananele in rondele, pe care le stropim cu zeama de la lamaie pentru a nu oxida. Punem un strat generos de crema caramel (de la DeLatte), pe care l-am incalzit putin inainte, pentru a putea lucra mai usor cu el.
- Adaugam cu un strat de banane, peste caramel.
- Intr-un bol mixam smantana rece pana obtinem frisca. Acoperim tarta cu un strat generos de frisca Apoi adaugam ciocolata razuita peste frisca.
- Pofta buna la tarta banoffe pie!