BANOFFE PIE – TARTA CU BANANE SI CARAMEL

Îi spune mama lui Gigel
Să stea frumos pe scăunel
Cât timp prepară pentru el
Tartă cu banane și cu caramel.

INGREDIENTE pentru blat

  • 300 gr biscuiti digestivi (eu am folosit biscuiti de la Belvita)
  • 100 gr unt topitbanoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 1

ingrediente pentru umplutura

  • 2-3 banane coapte
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 borcan de crema caramel (de la DeLatte)banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 3

ingrediente pentru topping

  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de zahar pentru frisca (daca smantana nu este indulcita)
  • 50 gr ciocolata razuita

PLAN DE LUCRU banoffe pie

  1. Nimic nu este mai simplu decat realizarea acestui blat de biscuiti. Concret: topim untul, macinam fin biscuitii (cu ajutorul robotului de bucatarie), apoi amestecam biscuitii cu untul topit. Obtinem un aluat pe care il intindem uniform pe fundul tavii (cu pereti detasabili, diametru 24 cm). banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 2
  2. Lasam deoparte, apoi taiem bananele in rondele, pe care le stropim cu zeama de la lamaie pentru a nu oxida. Punem un strat generos de crema caramel (de la DeLatte), pe care l-am incalzit putin inainte, pentru a putea lucra mai usor cu el. banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 4
  3. Adaugam cu un strat de banane, peste caramel.banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 5
  4. Intr-un bol mixam smantana rece pana obtinem frisca. Acoperim tarta cu un strat generos de frisca banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 6Apoi adaugam ciocolata razuita peste frisca.banoffe pie- tarta cu banane si caramel poza 7
  5. Pofta buna la tarta banoffe pie! banoffe pie

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020