melci cu carne tocata

MELCI CU CARNE TOCATA DE PUI

Înainte de rețetă, fac o paranteză:
Melcii ăștia bat recordul la viteză!
Cum au ieșit din cuptor, de la căldură,
Direct din tavă, țuști în gură!

INGREDIENTE pentru blat

  • 500 gr faina
  • un ou
  • 30 ml ulei
  • un plic de drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 90 ml apa caldutamelci cu carne tocata poza 1

pentru umplutura

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 2 morcovi
  • O legatura de ceapa verde
  • un ou
  • condimente (usturoi granulat, curry, cimbru, telina, boia)melci cu carne tocata poza 7

pentru uns pe deasupra

  • 1 ou
  • 2 lg de lapte

PLAN DE LUCRU melci cu carne tocata

  1. Mai intai facem maiaua: incalzim laptele cu un praf de zahar si amestecam cu drojdia uscata. melci cu carne tocata poza 2Lasam 5 minute in mediu cald. Ar trebui sa isi dubleze volumul in acest timpmelci cu carne tocata poza 3
  2. Punem faina intr-un castron mare. Facem o adancitura in centru, unde amestecam maiaua cu oul si cu uleiul. melci cu carne tocata poza 4Framantam pana se incorporeaza bine. Adaugam treptat apa calduta pana obtinem un aluat elastic. melci cu carne tocata poza 5Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit in mediu cald cel putin o jumatate de ora.melci cu carne tocata poza 6
  3. In acest timp pregatim umplutura: ca sa ne miscam mai repede, am dat in blender carnea, ceapa, morcovii si condimentele. Calim, apoi amestecam cu oul.melci cu carne tocata poza 8
  4. Intindem aluatul intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Presaram umplutura peste. melci cu carne tocata poza 9Rulam si portionam rulada astfel obtinutamelci cu carne tocata poza 10
  5. Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pe deasupra cu oul amestecam cu lapte. melci cu carne tocata poza 11Lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade.
  6. Asa melci cu carne tocata mai rar gasesti. Trebuie sa-i gatesti!melci cu carne tocata

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.413 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010