Haplea este un fan al bucatariei chinezesti. De aceea, din cand in cand, mai trage cu ochiul la Andreea Chinesefood, adaptand cate o reteta, pentru ca toate ingredientele ei sunt foarte greu de gasit!
Ce iti trebuie pentru 2 portii mari (poza 1)
– 300 gr carne de porc
– 1 bucata ghimbir
– 200 ml supa limpede de pui (apare in poza 2)
– 4-5 catei de usturoi
– 50 ml sos de soia
– 3 ardei mari de 3 culori diferite
– 100 gr amidon
– sare, piper
Plan de lucru:
– Spalam si taiem cubulete ardeii, tocam marunt ghimbirul si cateii de usturoi.Taiem cubulete si carnea (poza 2).
– Trecem carnea prin amidon (poza 3), apoi punem la prajit pana se rumeneste (poza 4). In paralel, intr-un wok calim usturoiul cu ghimbirul (poza5), apoi adaugam ardeii (poza 6). Condimentam dupa gust (poza 8 )
– In supa de pui turnam sosul de soia (poza 7),
– Adaugam carnea peste ardei (poza 9) si acoperim cu supa de pui (poza 10). Lasam pe foc pana se ingroasa supa (poza 11).
– Pofta buna sau, pe intelesul tuturor, 胃口好 (Wèikou hao ) !!! (poza 12).
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 6 lei/portie fara garnitura (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Florina
decembrie 10, 2011 @ 09:01
Arata imbietor.
Daniela
decembrie 10, 2011 @ 14:18
Ce mi-ai facut nene Haplea cu ultima poza ?!!!!.. acum salivez si n-am ca sa-mi treaca… Week-end placut !
Bucate_apetisante
decembrie 10, 2011 @ 18:47
Super fain!
Poate fac si eu, si asa am primit sos de soia si nu l-am folosit deloc.
Mare Maria
decembrie 10, 2011 @ 19:17
Pe cat de simpla reteta, pe atat de imbietoare si gustoasa!!!!!Pupici:x
Mihai
mai 1, 2018 @ 16:13
Sper ca a iesit buna la gust… desi arata ca o ciorba! Sincer iti spun ca n-are nicio treaba cu mancarea chinezeasca… Succes in continuare.