Când vine vorba de plăcintă,
Recunosc sincer: sunt dus!
Poţi să-mi dai juma’ de tavă
Şi nu-mi este de ajuns!
Ce iti trebuie: (poza 1):
Pt aluat:
– 150 ml ulei
– 150 ml apa
– 350-400 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare
Pt umplutura (poza 2):
– 2 kg mere
– 6 linguri de zahar
– 1 lingurita scortisoara
– 1 varf lingurita nucsoara (optional)
Pentru presarat peste foaia de jos a placintei:
– 3 linguri pesmet
Plan de lucru:
– Curatam merele, le razuim si le calim impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Lasam apoi la racit.
– Amesctecam intr-un bol ingredientele pentru coca. Framantam pana obtinem aluatul dorit (nu trebuie sa fie foarte rigid) (poza 3).
– Aluatul il impartim in doua si intindem doua foi de dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm). Ungem tava cu ulei si asezam prima foaie. Acoperim cu pesmet (poza 4). Adaugam amestecul de mere racit (poza 5) si acoperim cu cea de-a doua foaie (poza 6).
– Lasam la cuptorul preincalzit (la 180 grade) pentru aproximativ 30- 40 minute, pana se rumeneste (poza 7). De preferat sa o lasam sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar.
– pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 12 ron (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
TeoBucatar
aprilie 16, 2013 @ 18:27
Delicioasa!
Alina Vicu
aprilie 17, 2013 @ 05:47
Grozava! N-am facut deloc anul asta, asa ca fur un patratel de la tine. 🙂
mihaela
aprilie 17, 2013 @ 06:42
asa imi facea mama pe vremuri! este foarte buna!
Ana
aprilie 17, 2013 @ 07:49
Nu stiu cum am ratat blogul asta pina acum. Excelente retete!
Maya
aprilie 17, 2013 @ 11:00
Pentru papilele sotului meu nu exista dulcegarie mai buna decît placinta asta cu mere! Arata super delicioasa!
Poliana
aprilie 17, 2013 @ 14:00
Buna poate sa fie placinta asta 😉
Angi
aprilie 18, 2013 @ 07:20
Una din placintele mele preferate…;)
Simona
aprilie 18, 2013 @ 12:32
Cea mai buna placinta este cea cu foile facute in casa!!!
Alexandra
aprilie 18, 2013 @ 13:21
Ce bunatate de placinta !!!
Cristina
aprilie 18, 2013 @ 15:50
Un mare LIKE!
Liana Toma
aprilie 18, 2013 @ 21:07
o bunatate!!
Rocsy Ciobanu
aprilie 19, 2013 @ 19:45
Vreau si euuuuu..E super buna si delicioasa!
Rita
aprilie 21, 2013 @ 06:37
Aspectuoasa si deosebit de buna. Nu esti singurul care nu se poate opri din mancat cand vine vorba de placinta cu mere.
Asa-i ca nu te superi daca-ti dau un sfat? 🙂
Nu curata merele. Da-le pe razatoare asa cum sunt. Praji va fi mai rosiatica daca folosesti mere rosii, iar coaja n-o s-o simti deloc. Pacat de ea si de munca in plus.
Pupic! <3
adela
aprilie 30, 2013 @ 11:14
Felicitari pentru acest blog !
chiar acum am sa ma apuc de facut placinta !
adela
aprilie 30, 2013 @ 14:53
foarte gustoasa ! va recomand si va invit la o placinta cu mere !
hapleablog
aprilie 30, 2013 @ 16:53
Multumesc frumos pentru aprecieri!Sarbatori fericite!
Symodrg
august 4, 2013 @ 19:07
Am facut pt prima oara placinta aceasta ca proaspata gospodina si mi.a iesit exact ca in poza nu mai vorbesc de gust…am dat si la vecini: ))) Grozav aluatul….grozav..fraged si extra usor de facut…drept urmare am sa merg pe reteta aceasta si cu alte umpluturi..ce ziceti..cu branza sarata si marar?? Ai???
paula
iulie 18, 2015 @ 13:20
Acum este la cuptor, miroase foarte bine.Trebuie sa fie si buna.
Liliana
noiembrie 8, 2018 @ 16:44
Superba ! Altfel nu o sa mai fac prajitura de mere. Usor de facut si perfecta la gust.
Felicitari si personal multumesc mult!