PLACINTA DE MERE CU FOI DE CASA


placinta de mere cu foi de casa poza 8

Când vine vorba de plăcintă,
Recunosc sincer: sunt dus!
Poţi să-mi dai juma’ de tavă
Şi nu-mi este de ajuns!

Ce iti trebuie: (poza 1):
Pt aluat:
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 350-400 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare

Pt umplutura (poza 2):
- 2 kg mere
- 6 linguri de zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf lingurita nucsoara (optional)
Pentru presarat peste foaia de jos a placintei:
- 3 linguri pesmet

Plan de lucru:
- Curatam merele, le razuim si le calim impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Lasam apoi la racit.
- Amesctecam intr-un bol ingredientele pentru coca. Framantam pana obtinem aluatul dorit (nu trebuie sa fie foarte rigid) (poza 3).
- Aluatul il impartim in doua si intindem doua foi de dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm). Ungem tava cu ulei si asezam prima foaie. Acoperim cu pesmet (poza 4). Adaugam amestecul de mere racit (poza 5) si acoperim cu cea de-a doua foaie (poza 6).
- Lasam la cuptorul preincalzit (la 180 grade) pentru aproximativ 30- 40 minute, pana se rumeneste (poza 7). De preferat sa o lasam sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar.
- pofta buna! (poza 8 )

Timp de preparare: 60 minute
Pret: 12 ron (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

 

19 Comments

  1. Grozava! N-am facut deloc anul asta, asa ca fur un patratel de la tine. :)

  2. asa imi facea mama pe vremuri! este foarte buna!

  3. Nu stiu cum am ratat blogul asta pina acum. Excelente retete!

  4. Pentru papilele sotului meu nu exista dulcegarie mai buna decît placinta asta cu mere! Arata super delicioasa!

  5. Buna poate sa fie placinta asta ;)

  6. Una din placintele mele preferate…;)

  7. Cea mai buna placinta este cea cu foile facute in casa!!!

  8. Ce bunatate de placinta !!!

  9. Vreau si euuuuu..E super buna si delicioasa!

  10. Aspectuoasa si deosebit de buna. Nu esti singurul care nu se poate opri din mancat cand vine vorba de placinta cu mere.
    Asa-i ca nu te superi daca-ti dau un sfat? :)
    Nu curata merele. Da-le pe razatoare asa cum sunt. Praji va fi mai rosiatica daca folosesti mere rosii, iar coaja n-o s-o simti deloc. Pacat de ea si de munca in plus.
    Pupic! <3

  11. Pingback: Drob din pui si porc | Blogul lui Haplea

  12. Felicitari pentru acest blog !
    chiar acum am sa ma apuc de facut placinta !

  13. foarte gustoasa ! va recomand si va invit la o placinta cu mere !

    • Multumesc frumos pentru aprecieri!Sarbatori fericite!

      • Am facut pt prima oara placinta aceasta ca proaspata gospodina si mi.a iesit exact ca in poza nu mai vorbesc de gust…am dat si la vecini: ))) Grozav aluatul….grozav..fraged si extra usor de facut…drept urmare am sa merg pe reteta aceasta si cu alte umpluturi..ce ziceti..cu branza sarata si marar?? Ai???

  14. Pingback: PLACINTA DIN RESTURI DE CRACIUN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>