Mi s-a plâns o conopidă-odată
Că de bucătari e subestimată:
„Puțini cunosc ce bună sunt umplută
Cu carne. Mă veți indrăgi sută la sută!”
INGREDIENTE
- 1 conopida medie
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi razuiti
- 1 bucata de telina razuita
- 300 gr carne tocata (porc+ vita)
- 1- 2 rosii decojite si tocate marunt sau razuite
- 1 legatura marar
- 1 ou
- 200 gr smantana grasa
- 150 gr cascaval razuit
- sare, piper dupa gust
- ulei pt calit
PLAN DE LUCRU
- Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute apoi lasam la scurs.
- Intre timp calim ceapa, apoi adaugam morcovii si telina
adaugam si rosiile, adaugam sare si piper si lasam pe foc circa 5 minute
- Luam de pe foc si adaugam carnea tocata, mararul tocat si oul
Amestecam si obtinem umplutura pt conopida.
- Incepem sa umplem conopida din partea de jos,
apoi intoarcem conopida, o asezam intr-o tava in care am asezat folie de aluminiu.
- Umplem cu carne tocata printre buchetele de conopida
- Acoperim cu smantana
apoi invelim conopida in staniol (sau hartie de copt).
Bagam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.
- Scoatem conopida, si presaram cascavalul razuit
Si bagam la cuptor (nu mai invelimin staniol, lasam staniolul desfacut) , lasam pana cand cascavalul se rumeneste
- Pofta buna!
coco
noiembrie 7, 2014 @ 12:24
Tocmai ce am savurat una cu sos dar incerc si asa, sunt mare amatoare de conipida!
diamar bucataria galbena
noiembrie 7, 2014 @ 13:21
Imi place conopida.
Adela Zilahi
noiembrie 7, 2014 @ 14:45
Asta da reteta, nu stiam ca se poate umple!! Imi place conopida!
Gela Dumi
ianuarie 25, 2015 @ 20:39
Si cu asta m-ai dat gata…
Ce-ai facut aici, e arta!
Conopida ta -i mortala
Si-are fata comerciala! 🙂