CONOPIDA UMPLUTA CU CARNE TOCATA

Mi s-a plâns o conopidă-odată
Că de bucătari e subestimată:
„Puțini cunosc ce bună sunt umplută
Cu carne. Mă veți indrăgi sută la sută!”

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi razuiti
  • 1 bucata de telina razuita
  • 300 gr carne tocata (porc+ vita)
  • 1- 2 rosii decojite si tocate marunt sau razuite
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 gr cascaval razuit
  • sare, piper dupa gust
  • ulei pt calit

conopida umpluta cu carne tocata poza 1

PLAN DE LUCRU

 

  1. Fierbem conopida in apa cu sare  timp de 10 minute apoi lasam la scurs.
  2. Intre timp calim ceapa, apoi adaugam morcovii si telina conopida umpluta cu carne tocata poza 2adaugam si rosiile, adaugam sare si piper si lasam pe foc circa 5 minute conopida umpluta cu carne tocata poza 3
  3. Luam de pe foc si adaugam carnea tocata, mararul tocat si oul conopida umpluta cu carne tocata poza 4 Amestecam si obtinem umplutura pt conopida.
  4. Incepem sa umplem conopida din partea de jos, conopida umpluta cu carne tocata poza 5apoi intoarcem conopida, o asezam intr-o tava in care am asezat folie de aluminiu.
  5. Umplem cu carne tocata printre buchetele de conopida conopida umpluta cu carne tocata poza 6
  6. Acoperim cu smantana conopida umpluta cu carne tocata poza 7apoi invelim conopida in staniol (sau hartie de copt). conopida umpluta cu carne tocata poza 8Bagam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.
  7. Scoatem conopida, si presaram cascavalul razuitconopida umpluta cu carne tocata poza 9Si bagam la cuptor (nu mai invelimin staniol, lasam staniolul desfacut) , lasam pana cand cascavalul se rumeneste conopida umpluta cu carne tocata poza 10
  8. Pofta buna! conopida umpluta cu carne tocata poza 11

 


4 Comments
coco

noiembrie 7, 2014 @ 12:24

Reply

Tocmai ce am savurat una cu sos dar incerc si asa, sunt mare amatoare de conipida!

diamar bucataria galbena

noiembrie 7, 2014 @ 13:21

Reply

Imi place conopida.

Adela Zilahi

noiembrie 7, 2014 @ 14:45

Reply

Asta da reteta, nu stiam ca se poate umple!! Imi place conopida!

Gela Dumi

ianuarie 25, 2015 @ 20:39

Reply

Si cu asta m-ai dat gata…
Ce-ai facut aici, e arta!
Conopida ta -i mortala
Si-are fata comerciala! 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020