O descriere succintă
A unei astfel de plăcintă
Are în coadă semn de exclamație:
E o cocăcică de senzație!
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 300 ml lapte
- un ou
- un plic de drojdie uscata
- 30 ml ulei
- un praf de sare
pentru umplutura
- 400 gr carne tocata (porc cu vita)
- 1 ceapa tocata marnt
- 1 ardei tocat marunt
- sare, piper
PLAN DE LUCRU placinta cu carne tocata
- mai intai facem aluatul: amestecam drojdia cu laptele caldut si turnam peste faina. Framantam impreuna cu un praf de sare cateva minute. Incorporam si oul, apoi adaugam uleiul si continuam sa framantam pana se obtine un aluat care sa nu se lipeasca de maini.
Lasam aluatul la dospit, intr-un mediu cald, aproximativ 30 de minute (pana isi dubleaza volumul). - Pentru umplutura : calim ceapa cu un praf de sare
apoi adaugam carnea si lasam pe foc pana isi schimba culoarea. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam ardeiul
si le mai lasam pe foc pana cand compozitia este facuta
Lasam sa se raceasca.
- impartim aluatul in 8 „bilute”
Trecem cu sucitorul peste fiecare biluta pana formam o foaie rotunda nu foarte subtire.
Punem in centru amestec de carneUnim marginile foii peste umplutura
si trecem din nou cu sucitorul peste aluat, pana obtinem o foaie cu grosimea cam de jumatate de centimetru
- ungem cu ulei o tigaie si lasam pe foc pana se incinge bine. Frigem placintele aproximativ doua minute pe fiecare parte
- Placinta cu carne tocata este gata. Pofta buna!
matilda
septembrie 27, 2015 @ 12:25
imi place reteta,arata bine si sigur delicioase
bune de luat in parc
trebue sa incerc
multumesc pentru reteta publicata