În horoscopul culinar,
La zodia “ pofticios”,
Scrie: Veţi avea un weekend
Cu desert ciocolătos
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– 2 linguri de ulei
-2 linguri cacao
Pt umplutura:
– 200 gr fineti
– 2 banane
Pt glazura:
– 90 gr ciocolata dark (peste 50% cacao)
Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea (poza 2). Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei (poza 3)
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula (pozele 4 si 5). Se presara treptat faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza tot cu ajutorul spatulei (poza 6)
– Se intinde compozitia intr-o tava (dimensiuni 30×40 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 7) si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 min.
– Adaugam crema fineti (poza 8 ), cele 2 banane (poza 9) apoi rulam (poza 10).
– Topim ciocolata pe baie de abur (poza 11). Imbracam rulada cu ciocolta topita (poza 12)
– Servim (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 12 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Kyra
februarie 8, 2013 @ 20:55
Stii ceva? Mi-ar placea o portie.
Ce zici?
Ai pofta de musafiri?
DiaMar bucataria galbena
februarie 8, 2013 @ 21:16
Nu primesti musafiri?Sa vezi ce repejor ajung cand este vorba de ciocolata!
Numai bine!
mandala
februarie 8, 2013 @ 22:03
Arata tare ciocolatos as gusta-o cu mare placere!
bucatariamirelei
februarie 9, 2013 @ 08:00
PENTRU MINE MAI AI???????CA EU STAU MAI APROAPE!!!!!!!
Poliana
februarie 9, 2013 @ 13:40
Delicioasa combinatia asta!
Retetegg
februarie 9, 2013 @ 19:46
Woooow, ce deliciosenie … super yummmy!! 😀
Maya
februarie 10, 2013 @ 12:22
Misto de tot rulada, iar combinatia cioco – banana e mmmm 🙂
O duminica frumoasa!
Toncean Sidonia
februarie 10, 2013 @ 14:31
Am venit si eu la o feliuta ca tare fain arata…..
pansy
februarie 10, 2013 @ 15:53
trebuie sa fie o bunatate !
Cristina
februarie 10, 2013 @ 17:10
Arata tare bine!
Simona
februarie 10, 2013 @ 17:45
O rulada rapida si delicioasa!!!
Mare Maria
februarie 11, 2013 @ 08:15
Wow……asta da rulada :X! I love it:)!
Buburuza Bubu
februarie 11, 2013 @ 08:16
Ciocolata si Banane…. mmmm… nu poate fii decat delicios!
videochatonline
februarie 11, 2013 @ 20:44
Mi-ai facut o pofta de ceva dulce! Arata Delicios.
Interesant blogul, imi place, ai un like de la mine!
Alina
februarie 12, 2013 @ 07:10
Si eu sunt in aceasta zodie. Priemsc o portie?
Adina
februarie 12, 2013 @ 16:21
Ce catren delicios!:)
Sa dea naibii daca nu lesin de pofta.Super buuuna!
Timea
februarie 13, 2013 @ 10:38
O rulada super gustoasa!
gina
martie 13, 2013 @ 11:49
la cate grade dam cuptorul????
hapleablog
martie 13, 2013 @ 16:58
La 170 grade.
Dita
noiembrie 12, 2014 @ 23:28
Hei
Am facut rulada aseara In afara aptului ca a iesit super buna am avut o mica problema. blatul s-a crapat. Stii cum reolv problema asta Sa fie mai moale si sa nu se mai crape la rulare?
hapleablog
noiembrie 16, 2014 @ 22:16
Daca blatul s-a crapat, posibil ca ai lasat prea mult la cuptor si foaia sa fi fost foarte subtire. Incearca data viitoare sa lasi la cuptorul incins la 180 grade maxim 15 minute.
Cristina
ianuarie 20, 2018 @ 18:55
Hm…buna reteta, dar i-a dat o tusa personala…am insiropat blatul cu ceai de menta, crema fineti am combinat-o cu 100 g unt, pt mai multa finete si am pus mai intai un strat de frisca, presarat cu alune zdrobite si abia apoi am turnat glazura de ciocolata. Incercati si …poate va mai si opriti!