RULADA CU MERE

rulada cu mere 13

Nu-i asa ca nu stiti cu ce sa asezonati ceaiul cald cu care va rasfatati la birou sau acasa? Haplea va recomanda sa rulati … niste mere.

Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)

Pt blat:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– 2 linguri de ulei

Pt umplutura:
– 4 mere
– 2 linguri de zahar
– o lingurita scortisoara

Plan de lucru:
– Curatam, iar apoi razuim merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara (pozele 2 si 3). Le lasam la racit.
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 4). Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea (poza 5).  Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei (poza 6)
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o lingura de lemn (pozele 7 si 8).Se presara treptat faina si se omogenizeana tot cu ajutorul lingurii de lemn (poza 9)
-Se intinde compozitia intr-o tava (dimensiuni 30×40 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 10) si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 min. Apoi adaugam compozitia de mere racita (poza 11) si desprindem blatul de pe foaia de copt in timp ce rulam.Pudram cu zahar (poza 12).
– Servim (poza 13)

Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


13 Comments
Miha

februarie 20, 2012 @ 18:08

Reply

Am facut si eu si stiu ca e tare buna. 😉

hapleablog

februarie 20, 2012 @ 18:52

Reply

Stiu Miha.Iti urmaresc indeaproape capodopera culinara.

Simona

februarie 20, 2012 @ 18:28

Reply

Daca-i cu mere, nu refuz o portie! Eu vin cu ceaiul!! 🙂

hapleablog

februarie 20, 2012 @ 18:53

Reply

Bun schimbul!S-a facut!

zilahi adela

februarie 20, 2012 @ 18:58

Reply

Intr-adevar Haplea stie ce e bun!! 🙂 O rulada exelenta dupa parerea mea!!

hapleablog

februarie 20, 2012 @ 19:38

Reply

Merci frumos, Adela.

Doinita Iacob

februarie 20, 2012 @ 20:24

Reply

super!sambata o prepar si eu!

hapleablog

februarie 20, 2012 @ 20:55

Reply

Asteptam impresii 🙂

Magda Adina

februarie 21, 2012 @ 20:27

Reply

Grozava idee !!! Nu am mai papat de mult praji cu mere 🙁 ..

Dolores

februarie 22, 2012 @ 03:04

Reply

Ce buna trebuie sa fie.Arata minunat!Toate retetele cu ;mere; sint salvate.Multumesc.O zi minunata!

alexander

februarie 24, 2012 @ 14:53

Reply

a facut si maica-mea azi, a iesit excelenta! 😉

hapleablog

februarie 24, 2012 @ 17:46

Reply

sa va fie de bine. Sper ca i-ai dus o bucata si lu Ciutacu

alexander

februarie 24, 2012 @ 19:15

Reply

niciodata! :))

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020