Nu-i asa ca nu stiti cu ce sa asezonati ceaiul cald cu care va rasfatati la birou sau acasa? Haplea va recomanda sa rulati … niste mere.
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– 2 linguri de ulei
Pt umplutura:
– 4 mere
– 2 linguri de zahar
– o lingurita scortisoara
Plan de lucru:
– Curatam, iar apoi razuim merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara (pozele 2 si 3). Le lasam la racit.
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 4). Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea (poza 5). Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei (poza 6)
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o lingura de lemn (pozele 7 si 8).Se presara treptat faina si se omogenizeana tot cu ajutorul lingurii de lemn (poza 9)
-Se intinde compozitia intr-o tava (dimensiuni 30×40 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 10) si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 min. Apoi adaugam compozitia de mere racita (poza 11) si desprindem blatul de pe foaia de copt in timp ce rulam.Pudram cu zahar (poza 12).
– Servim (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Miha
februarie 20, 2012 @ 18:08
Am facut si eu si stiu ca e tare buna. 😉
hapleablog
februarie 20, 2012 @ 18:52
Stiu Miha.Iti urmaresc indeaproape capodopera culinara.
Simona
februarie 20, 2012 @ 18:28
Daca-i cu mere, nu refuz o portie! Eu vin cu ceaiul!! 🙂
hapleablog
februarie 20, 2012 @ 18:53
Bun schimbul!S-a facut!
zilahi adela
februarie 20, 2012 @ 18:58
Intr-adevar Haplea stie ce e bun!! 🙂 O rulada exelenta dupa parerea mea!!
hapleablog
februarie 20, 2012 @ 19:38
Merci frumos, Adela.
Doinita Iacob
februarie 20, 2012 @ 20:24
super!sambata o prepar si eu!
hapleablog
februarie 20, 2012 @ 20:55
Asteptam impresii 🙂
Magda Adina
februarie 21, 2012 @ 20:27
Grozava idee !!! Nu am mai papat de mult praji cu mere 🙁 ..
Dolores
februarie 22, 2012 @ 03:04
Ce buna trebuie sa fie.Arata minunat!Toate retetele cu ;mere; sint salvate.Multumesc.O zi minunata!
alexander
februarie 24, 2012 @ 14:53
a facut si maica-mea azi, a iesit excelenta! 😉
hapleablog
februarie 24, 2012 @ 17:46
sa va fie de bine. Sper ca i-ai dus o bucata si lu Ciutacu
alexander
februarie 24, 2012 @ 19:15
niciodata! :))