EMPANADAS CU CARNE TOCATA

Un fotbalist columbian de la Once Caldas
I-a cerut bucătarului să-i facă empanadas
Și i-a mai cerut să iasă din rutină
Să folosească numai coca, nu și ină.

INGREDIENTE pentru 12 bucati

  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • un ou
  • 30 ml apa rece
  • un praf de sare
  • un praf de zahar
empanadas cu carne tocata

Ingrediente pentru umplutura

  • 100 gr carne tocata (am folosit carne tocata de pui)
  • o ceapa mica tocata marunt
  • o bucatica morcov razuit
  • suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita bulion
empanadas cu carne tocata

PLAN DE LUCRU empanadas cu carne tocata

amestecam toate igredientele, mai putin apa, (poza 3) pana obtinem un aluat.

Adaugam apoi apa rece si framantam pana e inghitita de aluat. Lasam aluatul la rece cel puţin o ora.

Intindem aluatul cu sucitorul si decupam cercuri cu ajutorul unui castron (am folosit o ceasca de diametru 10 cm).

empanadas cu carne tocata

Pentru umplutura, punem ceapa la calit, adaugam apoi carnea tocata. Lasam pe foc sa isi schimbe culoarea, apoi adaugam morcovul razuit si adaugam suc de rosii si putina apa si lasam sa fiarba.

Adaugam sare dupa gust. Lasam pe foc pana cand este fiarta carnea si spre final adaugam si pasta de bulion, pentru a obtine un amestec nu foarte zemos.

Umplem fiecare cerc pe jumatate cu amestecul de carne

apoi inchidem bine cu ajutorul unei furculite.

Le ungem cu galbenus de ou

empanadas cu carne tocata

Le asezam in tava tapetata cu foaie de copt . Le puteți așeza și apropiate unele de altele, pentru că nu se „umflă”, așa cum se întâmplă cu produsele de patiserie care conțin drojdie sau praf de copt.
Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc frumos.

empanadas cu carne tocata

La fel am procedat si cand am facut empanadas cu branza si cascaval.
Pofta mare la empanadas cu carne tocata! Sunt foarte bune pe post de gustări între mesele principale ale zilei.

empanadas cu carne tocata
empanadas cu carne tocata


3 Comments
Olivia

februarie 11, 2020 @ 16:12

Reply

Am copiat reteta,o voi pune urgent in practica.

Olivia

februarie 23, 2020 @ 16:20

Reply

Am pregatit de 2 ori reteta dumneavoastra.Minunate.Vreau sa spun ca am folosit de fiecare data cate 500g carne tocata de pui.Va multumesc inca o data pentru retete,sursa inepuizabila de inspiratie si va urez inca multe retete delicioase,d-aici incolo.

Olivia

mai 24, 2020 @ 11:41

Reply

Am pregatit de 3ori aceasta reteta si de3ori reteta cu branza si cascaval.Am presarat deasupra empanadas seminte de mac.Foarte apreciate si totodata favorizeaza somnul,datorita macului,in special pentru persoanele cu probleme.Sincere multumiri si felicitari.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020