COLTUNASI CU BRANZA (VARENIKI)

Bunica din Sfantu Gheorghe (Dobrogea) ne desfata in copilarie cu vareniki. O reteta cu influente din Est.

Ce iti trebuie  (poza 1)

Pt aluat:
-un ou
-200 ml apa calduta
-faina cat cuprinde (aproximativ 450 gr)
-un praf de sare

Pt umplutura:
-400 gr branza dulce (branza de vaci)
– 1ou

Pt pus deasupra:
– 50 gr unt
– 200 gr smantana

Plan de lucru:
– amestecam oul cu apa calduta si faina (poza 2). Omogenizam pana obtinem o coca (poza 3).
– intindem coca (cam lipicioasa, asa ca trebuie sa va udati mana cand o manevrati) intr-o foaie subtire (poza 4), apoi decupam forme de cerc cu ajutorul unui pahar si adaugam pe fiecare bucata cate o lingurita de branza  amesteca cu oul (poza 5). Apoi prindem marginile foarte bine cu ajutorul unei furculite si obtinem forme de semicerc (poza 6).
-punem apa la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam coltunasii si ii lasam la fiert circa 10 minute (pozele 7 si 8).
– scoatem vareniki intr-un vas si peste ei adaugam untul topit (poza 9).
– Servim cu smantana (poza 10)

Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functi de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Poliana

octombrie 8, 2012 @ 06:23

Reply

Super, de cand imi doresc si eu sa fac, dar mereu ma gasesc facand altceva. Deliciosi!

coco

octombrie 8, 2012 @ 07:05

Reply

vreau si iooo…:(((

Angi

octombrie 8, 2012 @ 09:07

Reply

Imi plac fff mult!
Si mie tot bunica imi facea, dar cu diverse gemuri :)

Rosu Andreea

octombrie 8, 2012 @ 09:19

Reply

Bunica mea din Moldova le facea si ea dar sub denumirea de chiroste si se pot face si cu branza sarata…yum yum… :p

hapleablog

octombrie 8, 2012 @ 15:33

Reply

Pai…nu ramane decat sa incercam si cu branza sarata….si poate veniti la masa.Pupici!

DiaMar bucataria galbena

octombrie 8, 2012 @ 14:21

Reply

Fac parte din dulciurile copilariei.Grozav de buni.

Cristina

octombrie 9, 2012 @ 05:15

Reply

Ce bine ca mi-ai adus aminte de ei… fiul meu ii adora!

Laura Nechita

octombrie 9, 2012 @ 18:31

Reply

Oooo, ce idee buna! Sa stii…chiar ne-ai adus amintiri dulci, sigur ca voi face si eu, tare buni sunt 😉

adela zilahi

octombrie 9, 2012 @ 19:49

Reply

Si eu vreau, cred ca ar merge de minune si cu pesmet!

Magda Adina

octombrie 9, 2012 @ 21:09

Reply

Nu am mai mancat de o vesnicie asa ceva !!! :((

Claudia Mic

octombrie 9, 2012 @ 21:44

Reply

Ce bunatati ai pregatit! I-am facut si eu, dar am folosit ricotta si praz si crede-ma ca sunt minunati. Cred ca merg super bine atat cu branzeturi cat si cu gemuri.

Laura Adamache

octombrie 11, 2012 @ 07:42

Reply

Cat de bine arata!! Nu am mancat niciodata asemenea minuni, dar sunt convinsa ca sunt delicioase!

CataB

ianuarie 28, 2014 @ 14:13

Reply

In Delta se fac cu tot felul de umpluturi, de la brânză, cascaval, la struguri, agude sau dude, capsuni, iar toate ies extraordinar de delicioase.

hapleablog

ianuarie 29, 2014 @ 10:20

Reply

De acord cu tine.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.409 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010