Un ursuleț care era la cură
Avea poftă de o prăjitură
Și i-a șoptit o vulpe drăgălașă
Că afinele de pădure nu îngrașă.
INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti
pentru crema
- 150 gr zahar
- 1200 gr crema de branza
- 200 gr smantana grasa
- 3 oua
pentru topping
- 300 gr afine de padure (am folosit congelate)
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de apa
PLAN DE LUCRU cheesecake cremos
- macinam biscuitii cu mixerul. Daca ne e pofta, putem sa sa si mancam unul. Dar numai unul! Topim untul intr-un ibric
- turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm). Lasam deoparte.
- crema se poate face foarte simplu, de aceea ne place atat de mult acest cheesecake. Concret: amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul. Adaugam pe rand ouale intregi. Mixam pana obtinem o consistenta omogena. Adaugam apoi smantana si incorporam cu o spatula de silicon.
- Turnam amestecul obtinut peste biscuiti.
- Lasam timp de 15 minute in cuptorul incins la 240 de grade, apoi reducem temperatura la 110 grade si mai coacem cheesecake-ul inca o ora si 15 min. Acum urmeaza un „detaliu” foarte foarte important: Lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa cuptorului intre-deschisa.
- Scoatem apoi din cuptor si lasam afara pentru 2-3 ore, pana cand se raceste complet.
- Pentru topping, punem intr-un vas afinele impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc pana cand se dizolva complet zaharul si obtinem o consistenta legata, dar fluida. Am vrut consistenta mai lichida decat are o dulceata.
- Turnam fructele peste cheesecake, in centru si avem grija sa se distribuie cat de cat uniform spre margini si servim o felie, doua … poate trei… ca sa ii facem pofta ursuletului aflat la cura.
- Pofta buna la cheesecake cheesecake cremos cu sirop de afine de padure!