SACI KAVURMI (TOCANITA TURCEASCA)

Printr-un geamlâc, la ‘Stanbul
Vezi gospodina cu bentiță
Cum taie carnea-n premabul
La o gustoasă tocăniță.

INGREDIENTE tocanita turceasca

  • 500 de grame carne de oaie (berbecut sau miel)
  • 2 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 4 rosii decojite
  • piper, sare

saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 1

PLAN DE LUCRU

  1. se taie carnea cubulete, se pune intr-o cratita de ceramica cu fund dublusaci kavurmi (toanita turceasca ) poza 2Acoperim cu capacul si o lasam sa se inabuse in grasimea proprie timp de o ora, la foc mic.
  2. Luam capacul saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 3dam focul mai tare si lasam pana cand se evapora tot lichidul si carnea se rumeneste saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 4
    Adaugam legumele tocate marunt saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 5Lasam pe foc pana scade (fara capac) aproximativ 20 minute, amestecand din cand in cand saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 6
  3. am folosit cous-cous pe post de garnitura la tocanita turceasca.
  4. pofta buna! saci kavurmi (toanita turceasca ) poza 7
  5. Bucătăria turcească este considerată a fi una dintre cele mai bune şi sănătoase, deoarece este influentata de mai multe culturi şi naţiuni. Pe lângă aceasta, mâncărurile specifice turceşti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorită gustului lor deosebit.
    Pe langa saci kavurmi, cele mai apreciate preparate specifice acestei categorii sunt: baklava, patlican kebabi, mercimek koftesi, hunkar begendi, İçli Köfte, cacik, Kadayıf, Döner, Sarma, Çiğ Köfte, İskender Kebab, Hamsi Tava, Aslan Sütü, Mercimek Çorbası, Kaşarlı Pide, Lahmacun, Mantı, Adana Kebab, Künefe, Türk Kahvesi, Çay.

 


1 Comment
Andrada

octombrie 15, 2015 @ 21:58

Reply

Mda… și se bat turcii la gură… 😀

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010