Nu-mi pasă de gurile rele!
Din când în când mănânc și pâine
Făcută de mâinile mele
Uite ce poți să gătești mâine!
INGREDIENTE
- 500 gr de faina
- 200 ml lapte caldut
- 1 cub de drojdie proaspata
- sare
- un praf de zahar
- un galbenus de ou pentru uns deasupra
pentru umplutura
- 200 gr carne tocata
- 1 ardei gras rosu tocat cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- cateva fire patrunjel (marar) tocat marunt
- sare, piper
- cascaval pentru presarat deasupra
PLAN DE LUCRU
- Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut.
Formam astfel maiaua.
Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o cocaO lasam la crescut la cald timp de o ora
- Pentru umplutura: calim ceapa
apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea
- Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt
- Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata
Presaram cascaval razuit deasupra
Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.
- Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).
- Pofta buna !
Rocsy Ciobanu
octombrie 24, 2014 @ 21:30
Super buneeeee!!!
coco
octombrie 26, 2014 @ 17:45
Sigur incerc! Arata super apetisant!
Dorina
octombrie 26, 2014 @ 17:59
Foarte interesante!