Trei culori cunosc pe lume
Din acest desert minune!
INGREDIENTE pentru blat
- 150gr unt
- 100gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
pentru stratul de ciocolata
- 240 gr ciocolata ( 200 gr cacao 55% + 40 gr ciocolata cu lapte)
- 200 ml smantana pt frisca
pentru stratul alb
- 350 gr iaurt gras
- 5 linguri zahar pudra
- 150 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina
- 75 ml apa rece
pentru stratul de jeleu de capsuni
- 300 gr capsuni
- 6 linguri zahar
- 1 plic gelatina (10 gr)
- 100 ml apa rece
PLAN DE LUCRU tarta dulce in trei culori
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, oul si faina. Omogenizam pana obtinem o coca pe care o invelim in folie
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute, apoi o intindem intr-un vas termorezistent (diametru 24 cm), uns cu unt. Intepam cu furculita aluatul pt a nu se umfla
- Bagam tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste. (poza 4)
- Lasam sa se raceasca, intre timp preparam crema de ciocolata.
- Topim pe bain-marie ciocolata (poza 6),
apoi adaugam smantana dulce si amestecam pana se omogenizeaza complet.
- Acoperim tarta cu crema de ciocolata (poza 7).
Lasam la frigider (aproximativ 30 min, sa se intareasca ciocolata), timp in care pregatim crema de iaurt.
- Pentru al doilea strat, amestecam intr-un bol iaurtul gras cu zaharul pudra. Separat, in alt bol, mixam frisca (poza 9).
Lasam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute, apoi o punem pe foc redus amestecand continuu pana se topesc cristalele, fara sa fiarba!!!.
- Amestecam gelatina astfel obtinuta cu iaurtul (poza 10).
Apoi incorporam cu o spatula in frisca batuta (poza 11)
- Turnam peste stratul de ciocolata (poza 12).
Mi s-a parut cam multa crema pentru tarta, asa ca am pus si in 6 forme mici si am facut un extra desert la pahar.
- Lasam la frigider aproximativ 3 ore pt a se intari crema de iaurt apoi facem jeleul de capsuni.
- Mixam capsunile impreuna cu zaharul pana obtinem un piure (poza 14).
Gelatina o lasam la inmuiat in 100 ml apa rece timp de 10 minute, timp in care punem pe foc piureul de capsuni si lasam pana se dizolva zaharul. Apoi amestecam gelatina in piureul de capsuni fierbinte, luat de pe foc (poza 15).
Amestecam in continuu 2-3 minute, ca sa se topeasca cristalele de gelatina
- Turnam cat amestecul este cald (nu foarte fierbinte) peste stratul de iaurt (poza 16).
Turnam jeleu si in formele mici (extra desert).
- Lasam tarta dulce in trei culori la frigider aproximativ 3 ore, apoi servim cu mare pofta!
- Pofta buna! (poza 17)
Capsunele reprezinta o buna sursa de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienti si antioxidanti, care ajuta impotriva radicalilor liberi. Se considera ca proprietatile antioxidante au legatura cu culoarea rosu-stralucitoare a capsunilor. Totodata, capsunele sunt sarace in colesterol si grasimi saturate. O capsuna contine, de obicei, 200 de seminte. O cana cu capsuni furnizeaza 55 de calorii, a scris divahair.ro.
olivia
mai 30, 2015 @ 11:47
Un desert delicios pentru sarbatori.Week-end minunat!
Laura Nechita
mai 30, 2015 @ 13:39
Delicioasa! Mi-ai facut pofta rau :))))
TeoBucatar
mai 30, 2015 @ 15:56
Trei culori superbe!
Simona
iunie 1, 2015 @ 22:14
Cat de frumos arata!!!