PRAJITURA CU CREMA MASCARPONE SI CIOCOLATA ALBA

prajitura cu crema de mascarpone si ciocolata alba 15

Crema acestei prajituri este foarte rafinata. Pe noi ne-a dat gata imediat si am devorat prajiturica.

Ce it trebuie (poza 1):

Pt blat:
– 6 oua
– 150 gr. de zahar
– 8 linguri faina
– 40 ml ulei
– 30 ml apa

Pt crema:
– 250 gr. mascarpone
– 250 gr. ciocolata alba

Pt glazura :
150 gr. ciocolata
100 ml. frisca lichida
20 gr.  de  unt

Pt ornat:
100 gr ciocolata alba razuita

Plan de lucru:
– preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Frecam galbenusurile cu uleiul (poza 3). Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri se tine pe tel (poza 4).  Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o lingura de lemn (poza 5). Presaram si faina si omogenizam (poza 6).
– Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (poza 7) si  lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 )
-taiem blatul racit pe jumatate.(poza 9)
-preparam crema. Topim ciocolata pe baie pe apa , apoi mixam cu crema mascarpone (pozele 10 si 11). Lasam crema obtinuta circa 10 minute la frigider.
– Asezam crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura (poza 12)
– Facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de apa apoi adaugam frisca lichida, mai lasam putin pe foc FARA sa fiarba. Apoi turnam peste prajitura  (poza 13) si lasam la rece.
– Presaram ciocolata alba razuita (poza 14)
– Pofta buna! (poza 15)

Timp de preparare: 50 minute (fara timpul in care sta la frigider)
Pret: 38 lei


22 Comments
Mare Maria

decembrie 27, 2011 @ 10:04

Reply

Deosebita!!O prajitura fina si eleganta. Pupici:x

Simona

decembrie 27, 2011 @ 11:26

Reply

Arata EXCELENT! Si este exact pe gustul meu! Am furat reteta 🙂

pansy

decembrie 27, 2011 @ 18:52

Reply

Sarbatori fericite si un an nou numai cu bine!

Dana

decembrie 27, 2011 @ 20:19

Reply

Mmmm…sigur e pe lista mea pt Revelion…deja poftesc la ea:)
Sarbatori fericite!!!

Emily

decembrie 27, 2011 @ 20:41

Reply

super fina aceasta prajitura, imi place 🙂
Sarbatori fericite, pline de zambete si un an nou plin de vise devenite realitate!

zilahi adela

decembrie 27, 2011 @ 20:46

Reply

Arata super bine! YumY!!!

Dulcegarii culinare

decembrie 27, 2011 @ 21:24

Reply

Un deliciu !! Crema aia e wow!! Sarbatori minunate in continuare!!

cat’s kitchen

decembrie 28, 2011 @ 08:23

Reply

ador crema asta !!!!

DiaMar bucataria galbena

decembrie 28, 2011 @ 13:47

Reply

Buna tare prajitura.O searabuna.

Irina

ianuarie 5, 2012 @ 13:01

Reply

Buna tre sa fi fost! Ma atrage si pe mine.

gospo

martie 11, 2012 @ 11:40

Reply

Ce util ar fi sa puneti si niste temperaturi pentru cuptor …

hapleablog

martie 11, 2012 @ 16:48

Reply

O sa incerc pe viitor sa pun si temperatura pt cuptor, insa momentan nu am cuptor cu reglaj.

grazzya

mai 16, 2012 @ 10:56

Reply

se poate inlocui crema mascarpone cu crema de branza holland cu smantana?

hapleablog

mai 16, 2012 @ 16:24

Reply

Cred ca merge, doar ca o sa difere un pic la gust.O sa fie mai degraba cheesecake 🙂 .Bafta multa.Astept opinii.

grazzya

mai 17, 2012 @ 09:18

Reply

am facut-o aseara si mi-a iesit super ….data viitoarea o sa incerc cu mascarpone..:)

hapleablog

mai 17, 2012 @ 17:58

Reply

Imi pare bine ca a fost pe gustul tau!Sper sa mai incerci si alte retete de prajituri si nu numai…O seara minunata!

Sican Mariana

noiembrie 7, 2012 @ 08:25

Reply

PRAF DE COPT NU TREBUIE LA BLAT?

hapleablog

noiembrie 7, 2012 @ 18:57

Reply

Eu nu am pus praf de copt.Apare praful de copt in poza cu ingredientele, insa nu l-am folosit. Se poate folosi daca vrei un blat mai inalt. Amesteci praful copt cu faina. Spor la treaba.

calin

ianuarie 2, 2015 @ 23:11

Reply

8 linguri de faina, lingurile pot fii diferite ca marime, daca ar fii fost cantarita cred ca ar fii mai de ajutor
se pune la cuptor la ce tempertura ?
pt glazura ce fel de ciocolata ai folosit (alba ?)?
ai pus praf de copt pt aluat ?

poate daca te;ai uita peste reteta si ai pute sa o actualizezi ar fii mai de ajutor

multumim

hapleablog

ianuarie 3, 2015 @ 09:44

Reply

Temperatura este de 180 de grade
Pentru glazura s-a folosit ciocolata alba, asa cum se vede si in fotografie.
Nu am pus praf de copt, dar se poate folosi daca doresti blatul mai inalt

Toate cele bune!

mihaela

iulie 13, 2017 @ 11:32

Reply

imi puteti spune, va rog, care este dimensiunea tavii folosite? multumesc

hapleablog

octombrie 10, 2017 @ 22:21

Reply

35×25 cm

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020