Mousse de pere și caramel yummi
E tare bun ce face mami!
E ca o spumă, nu-i chiar prăjitură
Îmi place că se topește-n gură.
INGREDIENTE pentru mousse de pere
- 5 pere
- 100 gr zahar
- 10 gr gelatina
- 250 ml frisca lichida
pentru caramel
- 6 linguri zahar
- 100 gr unt
- 100 ml frisca lichida
PLAN DE LUCRU mousse de pere si caramel
- Punem perele spalata si uscate intr-o tava in cuptor la 200 grade si lasam sa se coaca aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le decojim. Le transformam in piure cu ajutorul blenderului. Hidratam timp de 10 minute gelatina in 50 ml apa rece. Punem pe foc mic sa se dizolve granulele, dar fara a fierbe (altfel gelatina isi pierde proprietatile).
- amestecam gelatina peste piureul de pere. In alt bol mixam frisca lichida, apoi o amestecam cu piureul de pere, cu o paleta de silicon.
- Turnam mousse-ul obtinut in diverse forme si lasam sa se intareasca la frigider pentru 2-3 ore. Apoi preparam caramelul:
- Pentru caramel, caramelizam zaharul, apoi adaugam smantana lichida. Lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Il lasam sa se raceasca, apoi turnam peste mousse-ul de pere. Ornam dupa ce a stat cateva ore la frigider, ca sa se intareasca si crema de caramel.
- Pofta buna la mousse de pere si caramel!