Atențiune: lume, lume!
Mare concurs de lins degete!
Participi vrei-nu vrei luând o bucată
Din rulada cu cremă de ciocolată.
INGREDIENTE pentru foaia de blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
Ingrediente pentru crema de ciocolata
- 250 gr ciocolata (am folosit 100 grciocolata cu lapte, 150 gr ciocolata dark)
- 200 ml smantana lichida
Ingrediente pentru glazura
- 100 gr. ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU rulada cu crema si glazura de ciocolata
Incepem cu prepararea cremei. Trebuie facuta din timp pentru a o lasa la frigider ca sa se intareasca.
Incalzim smanatana fara a ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata taiata in bucati si amestecam pana cand se dizolva complet.
Crema obtinuta o lasam la frigider de preferat peste noapte, sau macar 2-3 ore
Pentru foaia de blat, separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri de ulei
Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu spatula.
Se presara treptat faina si se omogenizeaza tot cu ajutorul spatulei.
Intindem compozitia intr-o tava (dimensiune cuptorului) tapetata cu foaie de copt
si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 20 minunte la 170 grade. Intindem pe toata suprafata ruladei un strat generos de crema de ciocolata.
Rulam cu foaia de copt (cat inca este calda rulada).
Apoi bagam la frigider pentru a nu se inmuia crema.
Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata cu lapte si acoperim toata suprafata ruladei.
Pastram rulada la rece. De preferat peste noapte, dar se poate si pentru numai cateva ore.
Pofta buna la rulada cu crema si glazura de ciocolata. Sau… puteți alege o rulada cu crema de vanilie. Este si ea foarte delicioasa.