BISCUITI IN DOUA CULORI CU NESQUIK

Sunt om echilibrat, eu zic,
Dar mă transform într-un calic
Joi – platoul plin, vineri – nimic
Niciun biscuite cu Nesquik.

INGREDIENTE pentru 20 de biscuiti

    null
  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • un praf de copt
  • un ou
  • 3 linguri nesquik
  • 50 gr ciocolata (cu lapte sau extra cacao, tocata in bucati mici)

PLAN DE LUCRU biscuiti in doua culori cu nesquik

Scoatem untul din frigider, cam cu o jumatate de ora inainte sa ne apucam de treaba

Aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius

Frecam untul cu zaharul intr-un bol (se poate folosi mixerul, dar si o furculita sau un tel) pana obtinem o crema. Adaugam apoi oul si omogenizam.

Presaram faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen mai moale.

Lasam la frigider aproximativ 30 minute, sa se mai intareasca putin. Apoi impartim acest aluat in doua.

O parte o amestecam cu nesquik, iar a doua parte cu bucatile de ciocolata tocate marunt.

Din fiecare jumatate de aluat formam cate doua suluri de aceeasi lungime.

Aranjam doua suluri jos si doua sus, alternand culorile.

biscuiti in doua culori cu nesquik

Taiem cu un cutit biscuitii mai grosi, pana la 1 cm.

Ii asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am copt 2 tavi, pentru ca am lasat distanta intre ei.

biscuiti in doua culori cu Nesquik

Lasam in cuptorul incins aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.
Noi i-am servit seara, cu un pahar de iaurt, dar la fel de buni sunt si reci, dimineata la cafea. Sunt foarte fragezi si ii putem pastra si cateva zile intr-o cutie metalica inchisa cu capac.

Pofta buna la biscuiti in doua culori cu nesquik si ciocolata.

biscuiti in doua culori cu Nesquik

Daca tot aveti Nesquik in casa, puteti incerca si reteta de muffins. Briosele se prepara repede si, la fel ca biscuitii, reprezinta un rasfat in orice moment al zilei.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020