Acestea sunt paste de nota zece
Am experiență, știu ce spun.
Rețetă simplă. Să o încerce
Oricine vrea la masă ceva bun.
Ingrediente pentru 2 porții
- 200 g carne tocată din piept de pui
- 200 g de paste (am folosit penne)
- pastă de tomate (am folosit de la AlexStar)
- o ceapă
- un cățel de usturoi
- sare, boia dulce, cimbru
- 10 ml de ulei de măsline
- 50 g de cașcaval și parmezan răzuite
PLAN DE LUCRU paste de nota zece
Puneți la fiert apa în care presărați sare din abundență. Atunci când începe să fiarbă, adăugați pastele.
Între timp, zdrobiți usturoiul și lăsați-l un minut-două în uleiul de măsline deja încins, ca să își elibereze aroma.
Adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți-o 2-3 minute la foc mediu amestecând continuu.
Adăugați carnea tocată. Amestecați din când în când, mărunțind-o cu ajutorul unei spatule de lemn. Atunci când carnea își schimbă culoarea (după aproximativ 5 minute), condimentați cu sare, boia și cimbru.
Amestecați bine și acoperiți cu apă.
Adăugați 4 linguri de sos de tomate și lăsați să fiarbă la foc mic. Lasați încă 10 minute amestecând din când în când și mărunțind în continuare carnea.
Gustați din sos ca să vedeți dacă mai trebuie sare și dacă este făcută carnea. În cazul în care este totul ok, adăugați pastele scurse și dați focul mai iute, amestecând în continuu 2-3 minute.
Reveniți la foc mic și presărați deasupra amestecul de cașcaval și parmezan răzuite. Acoperiți cu un capac și lăsați până se topesc brânzeturile, formând o crustă deasupra sosului roșu.
Poftă bună la paste de nota 10 cu sos roșu! Este o rețetă rapidă și foarte bună pentru meniul copiilor.
Obiceiuri bune în prepararea acestei rețete:
- nu cumpărați carne deja tocată. Tocați-o acasă sau rugați măcelarul să o toace în fața voastră. De asemenea, nu cumpărați parmezan deja răzuit.
- pe măsură ce apa din cratița cu sosul de carne scade, completați cu apă din oala în care fierb pastele. Sosul va fi și mai gustos.
- folosiți pastă de tomate de cea mai bună calitate, nu chimicale.
Olivia
octombrie 1, 2021 @ 15:57
Bine ati revenit pe blog.Ne era dor de retetele dumneavoastra.