Ca să puncteze la impresia artistică,
Un morcov făcea echilibristică
Pe marginea oalei cu zacuscă l-am văzut
Dar l-a distras o vânătă și a căzut.
INGREDIENTE pentru zacusca
- 500 de grame de vinete, cantarite dupa ce au fost coapte si decojite
- 250 de grame de morcovi curatati de coaja si razuiti
- 400 grame ardei copti, cantariti dupa ce au fost copti si decojiti
- 200 de grame de ceapa curatata si tocata marunt
- 50 de ml. de ulei de floarea soarelui
- 1 borcan rosii decojite de la SunFood
- sare și piper după gust
PLAN DE LUCRU zacusca cu vinete
- Stim cu totii ca zacusca este apreciata de persoanele care tin post in timpul anului si nu numai. Personal, as manca zacusca in orice moment al zilei. Este o mancare delicioasa, iar atunci cand nu ai chef sau timp sa gatesti pur si simplu desfaci un borcan de zacusca si te saturi.
- Aceasta reteta de zacusca, cu morcovi, este mai dulce decat cea clasica, obtinuta doar din vinete si ardei. Sincer imi place mai mult gustul pe care il da morcovul.
- Acestea fiind spuse, sa incepem prepararea ei. Partea cea mai grea este cea cu coptul vinetelor si ardeiilor. Apoi decojim, lasam la scurs si tocam marunt (de preferat cu un cutit sau lingura de plastic sau lemn pentru a nu oxida). Morcovii ii dam pe razatoare, iar ceapa o tocam marunt.
- punem intr-o cratita cu fund dublu (de preferat) uleiul si calim ceapa si morcovul pana cand acestea se inmoaie. Apoi adaugam vinetele si ardeii copti, le lasam cateva minute pe foc,
- adaugam rosiile de la SunFood
- Lasam pe foc pana cand scad si compozitia devine omogena. Asezonam dupa gust cu sare si piper.
- Distrubuim zacusca in borcane, dar nu inainte de a gusta macar putin.
- Pofta buna la zacusca cu vinete, ardei si morcovi
Gabriela
septembrie 27, 2018 @ 11:54
Foarte gustoasa zacusca ta! Ai muncit ceva la ea!