A fost odată ca niciodată
O lasagna reinterpretată
Nu așa grea, ca cea „adevarată”,
Fără bechamel se digeră-ndată.
INGREDIENTE
- 500 gr carne de pui tocata (am tocat in casa piept de pui)
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 2 morcovi razuiti (tocati la robot)
- sare, piper, cimbru uscat
- foi de lasagna (am folosit 12 foi)
- 1 l suc de rosii
- 150 gr cascaval razuit
- 150 gr mozzarella razuita
- 200 ml smantana de gatit
- o lingura de unt pt uns tava


PLAN DE LUCRU lasagna cu carne de pui
Calim ceapa.

Adaugam morcovul razuit, apoi carnea tocata.Condimentam dupa gust (sare, piper, cimbru uscat).
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adaugam aproximativ 200 ml de suc concentrat de rosii.

Lasam pe foc pana cand fierbe bine carnea.
Asezam pe fundul tavii (uns cu unt) un strat de foi de lasagna (am folosit foi care nu necesita prefierbere).

„Stropim” cu un strat de suc de rosii.

Acoperim cu o treime din carnea calita

si apoi presaram un strat de mozzarella. Se poate folosi si cascaval sau alt tip de branza care se topeste, pentru a „lega” compozitia de carne.

Asezam al doilea strat de foi de lasagna. Acoperim cu suc de rosii si cu a doua treime din carnea calita, plus un alt strat de mozzarella.
Repetam procedura, apoi pentru ultimul strat de lasagna acoperim cu suc de rosii. Foile de lasagna vor fierbe in sucul de rosii.

Lasam la cuptor la 180 grade timp de 30 de minute, apoi scoatem si turnam smantana amestecata cu cascaval si mai lasam la cuptor aproximativ 30 minute.

Pofta buna la lasagna cu carne de pui. Este o mancare agreata si de copii.

Sau poate preferati reteta clasica de lasagna, pe care o gasiti aici. A fost prima reteta de lasagna pe care am preparat-o, dar, sinceri sa fim, nu prea ne-a placut sosul bechamel. Era prea „grea”.