chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza final

CREMA DE ZAHAR ARS CU BLAT DE CACAO (CHOCOFLAN)

Pot scoate mai multe cărți ca editura Rao
Cu rețete care-mi plac, le-aș vinde la ofertă,
Crema de zahăr ars cu blat fin de cacao
Mai mult ca sigur că-ar fi pe o copertă.

INGREDIENTE pentru o tavă 33×23 cm

pentru caramelizar zahăr

  • 200 gr zahar

pentru crema de zahar ars

  • 8 oua
    1 litru de lapte
    150 gr zahar
    1 pastaie de vaniliechocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 1

pentru blatul de cacao

  • 2 oua
    150 gr zahar
    150 gr faina
    2 linguri cacao
    1 plic praf de copt
    100 ml lapte
    100 ml uleichocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 4

PLAN DE LUCRU crema de zahar ars

Am dorit sa fac aceasta prajitura denumita chocoflan (sau crema de zahar ars cu un blat de cacao) pentru ca nu necesita un efort deosebit, iar rezultatul este delicios. Este nevoie de ingrediente la indemana oricui. Aveam pofta de ceva timp de o crema de zahar ars, insa ma gandeam sa fie ceva diferit fata de reteta clasica. Sursa de inspiratie: Lalena.ro

  1. Astfel, pentru inceput, caramelizam 200 gr zahar, apoi o intindem pe toata sprafata tavii.
    Punem intr-un vas incapator ouale intregi, chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 2apoi adaugam laptele , zaharul si semintele de la pastaia de vanilie.chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 3
  2. Mixam timp de 2- 3 minute pana cand se omogenzeaza complet ouale cu laptele.
  3. Adaugam amestecul de oua peste zaharul ars. chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 7
  4. Pregatim apoi blatul de cacao. Punem intr-un bol ouale intregi, zaharul, faina cu cacaua si praful de copt (cernute, pentru a evita formarea cocoloaselor). Apoi adaugam laptele si uleiul. Mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 6Turnam peste amestecul de oua (in strat uniform , peste toata suprafata tavii)chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 8
  5. Tava cu prajitura se va aseza intr-o alta tava (de dimensiunea cuptorului), in care o sa turnam apa.
  6. Lasam pentru aproximativ 1 ora si 30 minute in cuptorul incins la 180 grade.
  7. Am lasat sa se raceasca complet prajitura, apoi am lasat la frigider pentru 3-4 ore sa se raceasca complet. chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 9
  8. Desprindem usor marginile prajiturii, apoi rasturnam prajitura intr-o tava.
  9. Am servit dimineata la cafeaua (latte). Delicioasa!! (poza 10, 11)chocoflan-crema de zahar ars cu blat de cacao poza 10crema de zahar ars
  10. pofta buna la crema de zahar ars cu blat de cacao (chocoflan)

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.501 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010