pide cu spanac si branza

PIDE CU SPANAC SI BRANZA

Am poftă de ceva bun…
Ușor de făcut, cu ce am în cămară-acum
A, gata! Știu ce fac:
Pide cu brânză și spanac!

INGREDIENTE pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata (1/2 cub)
  • 100 ml lapte
  • ½ lingurita de zahar
  • 1  lingurita de sare
  • 30 ml ulei
  • 200 ml apă calduta
  • un ou

pentru topping

  • 400 gr spanac congelat
  • 400 gr branza (telemea de vaca)
  • 1 ou
  • sare, piperpide cu spanac si branza poza 1

pentru uns deasupra

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte

PLAN DE LUCRU pide cu spanac si branza

  1. facem o adancitura in mijlocul fainii, ca un cuib pentru drojdie, zahar, sare, lapte, ou si apa. Framantam bine pana se formeaza un aluat. Incorporam si uleiul. Acoperim si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aproximativ o ora). Pentru poze click aici.
  2. Pentru umplutura, calim spanacul cu un praf de sare si piper.pide cu spanac si branza poza 2Luam de pe foc si amestecam cu branza sfaramata.pide cu spanac si branza poza 3 pide cu spanac si branza poza 4Cand amestecul este rece, adaugam si oul si omogenizăm.
  3. ne pudram mana cu faina si luam cate o bila de aluat (care poate fi lipicios). Intindem cu sucitorul o foaie de aluat cu grosime de aprox. 0,5 cm, forma dreptunghiulara sau ovala. Am format sase astfel de forme.
  4. presaram pe mijloc umplutura de spanac. pide cu spanac si branza poza 5
  5. rulam marginile aluatului. Le ungem cu galbenus de ou pide cu spanac si branza poza 6
  6. bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
  7. Pofta buna la pide cu spanac si branza! (poza 8)pide cu spanac si branza poza 7pide cu spanac si branza

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 730 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010