Am poftă de ceva bun…
Ușor de făcut, cu ce am în cămară-acum
A, gata! Știu ce fac:
Pide cu brânză și spanac!
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata (1/2 cub)
- 100 ml lapte
- ½ lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 30 ml ulei
- 200 ml apă calduta
- un ou
pentru topping
pentru uns deasupra
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de lapte
PLAN DE LUCRU pide cu spanac si branza
- facem o adancitura in mijlocul fainii, ca un cuib pentru drojdie, zahar, sare, lapte, ou si apa. Framantam bine pana se formeaza un aluat. Incorporam si uleiul. Acoperim si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aproximativ o ora). Pentru poze click aici.
- Pentru umplutura, calim spanacul cu un praf de sare si piper.Luam de pe foc si amestecam cu branza sfaramata. Cand amestecul este rece, adaugam si oul si omogenizăm.
- ne pudram mana cu faina si luam cate o bila de aluat (care poate fi lipicios). Intindem cu sucitorul o foaie de aluat cu grosime de aprox. 0,5 cm, forma dreptunghiulara sau ovala. Am format sase astfel de forme.
- presaram pe mijloc umplutura de spanac.
- rulam marginile aluatului. Le ungem cu galbenus de ou
- bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
- Pofta buna la pide cu spanac si branza! (poza 8)