TORT TRIO MOUSSE DE CIOCOLATA

Îți urez încă o dată,
Sănătate, bucurii
Bani, prieteni mulți și … știi…
Tort trio mousse de ciocolată.

INGREDIENTE pentru blat

  • 3 oua
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • ½ pliculet praf de copt

Ingrediente mousse-ul de ciocolata neagra

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1/3 pliculet de gelatina (aproximativ 3 grame)

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata alba

  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • ½ pliculet gelatina (5 grame)

PLAN DE LUCRU tort trio mousse de ciocolata

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma. Spre final adaugam zaharul si apa. Mixam in continuu, pana cand albusurile raman „batoase’’.

Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica.

Adaugam galbenusurile peste albusuri

apoi cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Incorporam cu o spatula de silicon. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 24cm), tapetata cu foaie de copt. Lasam la cuptor aproximativ 20 minute pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi il scoatem pe un platou

Pregatim apoi mousse-ul de ciocolata neagra. Incalzim 200 ml frisca fara a fierbe, luam de pe foc, apoi adaugam ciocolata cubulete si amestecam bine pana la omogenizare completa. Restul de 100 ml smantana o mixam pana cand obtinem frisca.

Ciocolata topita o incorporam treptat peste frisca batuta.

O lasam in frigider pana cand se intareste un pic, apoi o turnam peste blat. Pentru mousse-ul de ciocolata neagra nu este necesara gelatina.

Procedam la fel pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte. Incalzim 200 ml din smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere. Apoi adaugam ciocolata cu lapte rupta in bucati mici si amestecam pana cand se omogenizeaza complet.

Restul de 100 ml smantana o mixam pana obtinem frisca.

Gelatina (3 grame) o punem la hidratat in 30 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o dizolvam la foc mic, amestecand continuu, fara sa fiarba. Dupa ce s-au topit cristalele, o integram in ciocolata topita. Apoi ciocolata topita o omogenizam usor cu o spatula de silicon peste frisca batuta.

O lasam sa se intareasca putin la frigider, timp in care se intareste si mousse-ul de ciocolata neagra, apoi turnam peste acesta. Dam la frigider.
Repetam acelasi procedeu si la mousse-ul de ciocolata alba, doar ca am folosim 5 grame de gelatina dizalvate in 50 ml de apa.

Turnam si mousse-ul de ciocolata alba, peste cel de ciocolata cu lapte (dupa ce acesta s-a intarit, pentru a nu se intrepatrunde cremele).

Lasam la frigider de preferat peste noapte.

Ornam dupa plac.

Pofta buna la tort trio mousse de ciocolata!


2 Comments
Cojocaru Georgeta

ianuarie 1, 2020 @ 14:09

Reply

MULTUMIM MULT!
LA MULTI ANI!

Olivia

ianuarie 1, 2020 @ 17:21

Reply

Multumesc .La multi ani si la multe reteta delicioase!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020