Chiftele marinate din carne de curcan
După o rețetă de Horia Vârlan.
Această rețetă este inspirată din cea publicată în cartea lui Horia Vârlan – Bucatele noastre. Rețete de primăvară – pe care am primit-o de la Librarie.net. Este o carte de bucate foarte utilă oricărui bucătar amator (și nu numai), cu idei excelente pentru mesele de zi cu zi: gustări, salate, supe/ciorbe/borșuri, feluri de bază, dulciuri.
Ați făcut până acum ficat de vițel pane, borș de spanac, găluște de orez în foi de ștevie sau clătite cu urdă și mărar? Puteți comanda cartea de aici.
INGREDIENTE pentru chifele
- 300 gr piept de curcan dezosat
- 2 felii de franzela fără coaja
- marar
- o ceapa mica
- un ou
- sare
Ingrediente pentru sus
- 300 ml suc de rosii
- telina uscata
- boia dulce
- sare
- un catel de usturoi
- 2 frunze de dafin
PLAN DE LUCRU chiftele de curcan marinate
- tocam carnea de curcan, mararul și ceapa
- inmuiem feliile de franzela in apa, apoi le stoarcem bine
- amestecam carnea de curcan, cu ceapa, cu mararul, cu painea și cu oul. Condimentam cu sare.
- modelam chiftelele si le dam prin faina
- prajim chiftelele in ulei, apoi le scoatem pe un servetel care sa absoarba uleiul. Le asezam pe o farfurie.
- punem pe foc sucul de rosii impreuna cu telina uscata, boiaua, sarea, usturoiul pisat și frunzele de dafin. Lasam sa dea in clocot, apoi introducem chiftelele. Mai lasam la foc mediu cam 10 minute.
- pofta buna la chiftele de curcan marinate.