Bună ziua, dragii mei!
N-am rămas fără idei
De papa pentru gurmanzii cei mai cei:
Plăcintă de brânză și dovlecei.
INGREDIENTE
- 350 gr faina
- 200 ml lapte
- 4 oua
- un plic praf de copt
- 150 gr unt topit
- 350 gr branza (telemea de vaca sau feta)
- 3 dovlecei medii
- un varf de lingurita de sare
- unt pt uns tava
- 100 gr cascaval razuit (pt presarat deasupra)
PLAN DE LUCRU placinta de branza si dovlecei
- dam dovleceii pe razatoare, ii saram, apoi ii lasam la scurs aproximativ 15 minute.
- adaugam ouale peste dovleceisi omogenizam cu ajutorul unui tel.
- Adaugam treptat untul topit, laptele si branza sfaramata
- Presaram faina amestecata cu praful de copt si incorporam tot cu telul.
- Turnam compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu unt (35×25 cm)
- Bagam la cuptor pentru aproximativ 40 min. la 180 grade, apoi presaram cascavalul si mai lasam aproximativ 5 min. Este de preferat sa servim rece placinta de branza si dovlecei, insa este foarte buna si calda.
- pofta buna!