CIOCOLATA DE CASA CU OREO SI CARAMEL

Joc în echipă cu Oreo, îi dau o pasă
Cupa e în formă de tavă, din ciocolată de casă.

INGREDIENTE pentru ciocolata de casa

  • 400 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 50 gr cacao
  • un pachet de biscuiti oreo (6 bucati)ciocolata de casa cu oreo si caramel poza 1

pentru stratul de caramel

  • am folosit caramel din comert (lapte condensat indulcit transformat in caramel)

PLAN DE LUCRU ciocolata de casa cu oreo si caramel

  • Intr-o tava (dimensiune 25×20) punem hartie de copt sau folie alimentara (nu e absolut necesar, insa vrei sa scoti cu usurinta ciocolata cand se va intari).
  • Pentru prepararea primul strat de ciocolata,  punem zaharul cu apa pe foc. Cand incep sa fiarba, adaugam si cacaua si mai lasam 5 minute, apoi luam de pe foc si adaugam untul. ciocolata de casa cu oreo si caramel poza 2Lasam sa se topeasca complet untul, apoi adaugam treptat laptele praf, amestecand cu un tel.ciocolata de casa cu oreo si caramel poza 3
  • Turnam ciocolata in vasul pe care l-am acoperit cu folie alimentara. Incercam sa uniformizam cat se poate acest strat, apoi adaugam biscuitii oreo rupti in bucati mai mici.ciocolata de casa cu oreo si caramel poza 4
  • Lasam sa se raceasca, apoi turnam un strat generos de caramel ciocolata de casa cu oreo si caramel poza 5si lasam la frigider pentru cel putin 3 ore.
    Putem portiona ciocolata in bucati mici. Recunosc, la noi pofta de ciocolata de casa a fost mare, iar rezultatul acestei retete a fost probat rapid, in bucati mai generoase, primind nota maxima si din partea juniorului (un mare fan ciocolata si oreo). Este combinatia perfecta de ciocolata, oreo si caramel.
  • Pofta buna la ciocolata de casa cu oreo si caramel (poza 6)ciocolata de casa cu oreo si caramel

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020