Un psiholog britanic a concluzionat
Că azi e „Blue Monday”, deci fii deprimat
Altfel, îl pui pe om în încurcătură
Și-n plus, ai motiv să mănânci prăjitură.
INGREDIENTE pentru blat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 8 albusuri
- 200 g de zahar
- 200 g faina
- un plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri nesquik
- optional, esenta de rom
Ingrediente pentru crema
- 8 galbenusuri
- 120 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 g ciocolata razuita
PLAN DE LUCRU negresa cu crema de galbenusuri
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam cu un praf de sare albusurile pana cand obtinem o spuma ferma.
Pentru pregatirea blatului trebuie ca untul sa fie scos din frigider si lasat la temeratura camerei. Mixam untul moale (atentie, nu topit) impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema omogena.
Apoi adaugam faina amestecata cu cacaua, nesquik si praful de copt cernute. Le adaugam treptat, timp in care mixam la viteza mica. Vom obtine un aluat mai dens. Apoi adaugam spuma de albusuri si omogenizam cu o paleta de silicon.
Acum depinde de gusturile fiecaruia, daca doriti sa adaugati esenta de rom. Eu, sincer, am uitat sa adaug, dar nici nu suntem mari fani ai esentelor din comert. Este un blat absolut genial, cu sau fara esenta.
Aceasta prajitura mai este cunoscuta si sub denumirea de chinezoaica, sau prajitura cu capac, este o reteta veche. Noi insa am adaptat un pic reteta, pentru ca nu am folosit nuca.
Aluatul obtinut il adaugam intr-o tava acoperita cu hartie de copt, dimensiunile tavii (30x 20 cm), la 180 grade timp de 20 minute.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (il deschid cand incepem pregatirea prajiturii). O alta prajitura care are unt in compozitia blatului este si prajitura valurile Dunarii, care se poate face in orice sezon, daca folositi fructe congelate.
Pentru crema de galbenusuri, nu este nimic complicat. Trebuie doar sa mixam intr-un bol galbenusurle cu zaharul pana cand acestea devin ca o crema si se dizolva zaharul. Mixam aproximativ 4 minute, la viteza mica. Putem folosi si zahar pudra, eu nu am avut. Scoatem prajitura din cuptor. Turnam aceasta crema peste toata suprafata.
Mai bagam la cuptor pentru inca 12-15 minute. Apoi scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram ciocolata razuita. Este dementiala, mai ales ca noi preferam la cafeaua de dimineata un dulce “ciocolatos”.
Pofta buna la negresa cu crema de galbenusuri!
Olivia
ianuarie 19, 2021 @ 14:57
Publicarea,saptamanala, a unei astfel de retete geniale pe blogul dumneavoastra este un adevarat regal,pentru care va multumim si va felicitam sincer.
hapleablog
februarie 6, 2021 @ 21:53
Multumesc pentru apreciere!