Se știe în lumea toată
Informația e verificată:
O farfurie de supică
Face bine la burtică.
INGREDIENTE
- 8 pulpe de pui
- 3 morcovi
- 2 cepe medii
- 2 ardei grasi galben
- 1 ardei gras rosu
- 2 bucati radacina de patrunjel
- 1 dovlecel
- 1 bucatica telina
- frunze de telina
- frunze de patrunjel
- 4 litri apa
- sare, piper dupa gust
pentru galuste
- 2 oua
- gris
- 1 praf de sare
PLAN DE LUCRU supa clara de pui
- punem pulpele la fiert si indepartam spuma
- Adaugam legumele taiate grosier si lasam la foc mediu. Verificam morcovul si telina Cand acestea aproape au fiert, adaugam si frunzele de telina si de patrunjel, sare, piper si mai lasam la fiert circa 5 minute
- Strecuram zeama, scoatem intr-un castron carnea si legumele. O punem la fiert, iar cand da in clocot formam galustele: Separam albusurile de galbenusuri Batem spuma albusurile cu un tel, adaugam galbenusurile, omogenizam si adaugam treptat grisul (aproximativ 7 linguri de gris), apoi un praf de sare. Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare.
- Cand supa fierbe, luam cu lingurita din compozitia de galuste si scufundam in supa Lasam sa fiarba pana cand galustele sunt facute, aproximativ 15 minute.
- Pofta buna!
Delicioasa supa de pui poate fi servita in tot timpul anului, dar este cu atat mai placuta in dupa-amiezele tarzii cand te intorci infrigurat si obosit acasa. Punem la incalzit supa de pui si toata casa se umple de mirosuri ademenitoare si de senzatii odihnitoare de bine, a scris ele.ro.
Vlad Adriana
octombrie 8, 2016 @ 14:13
Este preferata mea, SUPA CLARA DE PUI CU GALUSTE