După zile la rând cu mese-îmbelșugate –
Torturi, cozonaci, caltaboși, sarmale –
E timpul pentru fitness, hai la aparate!,
Și desert lejer cu fructe tropicale.
INGREDIENTE
- 800 gr iaurt gras (am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
- 150 gr de zahar
- 400 ml smantana pentru frisca
- 10 piscoturi Savoiardi
- compot cu fructe tropicale (am folosit de la SunFood)
- 20 gr gelatina
PLAN DE LUCRU prajitura fara coacere cu iaurt si fructe tropicale
- punem gelatina la inmuiat in 150 ml zeama de la compot. Lasam 10 minute, apoi punem pe foc pana se dizolva complet gelatina, fara a ajunge la punctul de fierbere (pt ca se distrug proprietatile gelatinei). Lasam sa se racoreasca cateva minute.
- Mixam smantana pana obtinem frisca. Adaugam spre sfarsit si cateva linguri de zahar. Restul de zahar il amestecam cu iaurtul in alt bol. Gelatina o adaugam peste iaurt, apoi amestecam cu frisca batuta si amestecam cu o spatula de silicon.
- Turnam din acest amestec in forma de chec pe care am tapetat-o cu o folie si in care am presarat fructe tropicale din compot. Am mai folosit si patru forme separate. Acoperim crema de iaurt din forma de chec cu piscoturi (pe care le-am inmuiat in zeama de la compot).
- Lasam la frigider pana se incheaga gelatina (cel putin 4 ore). Apoi rasturnam pe un platou si gata prajitura.
- Pofta buna la prajitura fara coacere cu iaurt si fructe tropicale!
Este un desert foarte spornic si racoritor. E perfect dupa mesele copioase de pana acum. L-am servit in noaptea dintre ani si a fost foarte apreciat de invitati.