PRAJITURA VALURILE DUNARII CU VISINE

Barca pe valuri plutește ușor,
Comandatul comandă un desert acrișor.

INGREDIENTE pentru blat

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 180 gr. de zahar
  • 300 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 ml lapte+ 3 linguri de lapte
  • 2 linguri mari de cacao
  • 500 gr visine fara samburi (se pot folosi si cirese)

Ingrediente pentru crema

  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr faina
  • 2 linguri amidon
  • 180 gr zahar pudra
  • 160 gr unt la temperatura camerei

Ingrediente pentru glazura

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 180 gr ciocolata cu lapte

PLAN DE LUCRU prajitura Valurile Dunarii

Pentru pregatirea blatului trebuie ca untul sa fie scos din frigider si lasat la temeratura camerei. Mixam untul moale (atentie, nu topit) impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema omogena. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. In final adaugam faina amestecata cu praful de copt (cernute, pentru a evita formarea cocoloaselor), alternam cu laptele (150 ml ml). Mixam tot la viteza mica, pana la omogenizarea completa.

Aluatul obtinut il impartim in doua parti. Jumatate o punem direct in tava (25×35 cm), acoperita cu hartie de copt, restul de compozitie o amestecam cu cacaua si cu cele 3 linguri de lapte.

Adaugam uniform amestecul de cacao peste blatul alb.

Apoi asezam (ca in poza), visinele sau ciresele fara samburi si scurse de zeama.

Pentru iubitorii de prajituri cu visine in combinatie cu ciocolata, va recomand si prajitura pufoasa cu visine si ciocolata amaruie. Bagam apoi aluatul la cuptorul incins la 170 grade pentru aproximativ 35 minute.

prajitura Valurile Dunarii

Cand aluatul s-a racit, il desprindem usor de pe hartia de copt si il putem pune inapoi in aceeasi tava.
Pentru prepararea cremei mixam galbenusurile cu zaharul pana acestea isi schimba culoarea si cresc in volum

prajitura Valurile Dunarii

apoi adaugam faina si amidonul cernute si mixam tot la viteza mica. Adaugam aproximativ 50 ml lapte.

Restul de lapte il punem pe foc si cand acesta ajunge aproape la punctul de fierbere adaugam treptat amestecul de galenusuri si amestecam in continuu cu telul. Tinem pe foc pana cand obtinem consistenta unei budinci, apoi luam de pe foc

si lasam sa se raceasca si sa ajunga la temperatura camerei. Apoi mixam untul moale pana cand obtinem o spuma si adaugam treptat din budinca de vanilie pana o incorporam pe toata. Mixam la viteza mica

Crema obtinuta o intindem peste blatul racit.

Bagam in frigider, apoi pregatim glazura de ciocolata. Punem la incalzit smantana pentru frisca (fara a fierbe), apoi luam de pe foc si adaugam bucatile de ciocolata si amestecam pana se dizolva complet ciocolata. Lasam glazura la frigider pentru a se mai intari putin, apoi putem turna deasupra cremei.

Este de preferat sa lasam prajitura peste noapte la frigider, apoi o portionam frumos, avand grija sa taiem in jurul visinelor pentru o obtine o sectiune frumoasa

prajitura Valurile Dunarii
prajitura Valurile Dunarii
prajitura Valurile Dunarii

Pofta buna la prajitura Valurile Dunarii cu visine!

prajitura Valurile Dunarii

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020