prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza final

PRAJITURA DELICIOASA CU CREME PATISSIERE

Ziua frumoasă
Se cunoaște la masă
Când ai, acasă,
Prăjitură delicioasă.

INGREDIENTE pentru blat

  • 8 albusuri
  • 180 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare (pt batut albusurile)

ingrediente pentru crema

  • 8 galbenusuri
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina (1 pliculet)

ingrediente pentru glazura

PLAN DE LUCRU prajitura delicioasa

  1. pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 1
  2. adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao. Amestecam cu o paleta de silicon.prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 2
  3. intindem compozitia intr-o tava (40×30 cm) tapetata cu hartie de copt pe fundul tavii. Forma pe care am folosit-o are peretii detasabili, pentru a putea scoate mai usor prajitura.
  4. bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 20 de minute, pana se rumeneste . Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul. Lasam sa se raceasca complet blatul, apoi scoatem din forma si dezlipim usor hartia de copt de pe spatele blatului. Asezam blatul in aceeasi forma in care am copt.
  5. Pentru crema, amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 3
  6. Turnam 50 ml lapte si omogenizam. prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 4
  7. Adaugam si faina cu amidonul,prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 5 amestecam cu telul (pt a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 50 ml lapte prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 6 si omogenizam.
  8. Restul de lapte (700 ml lapte) il punem pe foc si il lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul. Tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca.prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 7 Am obtinut crema de patiserie (creme patissiere sau crema de oua) Punem gelatina in apa rece cat sa o acopere si o lasam la hidratat timp de 10 min. Apoi o dizolvam pe foc mic , atentie fara a fierbe! Adaugam gelatina dizolvata in crema calduta, apoi o lasam sa se raceasca, la temperatura camerei. Mixam smantana lichida pana obtinem frisca, apoi o incorporam usor cu spatula de silicon in crema de patiserie. Lasam la racit.
  9. Adaugam crema peste blat, lasam la frigider pana se intareste crema. Am pus peretii detasabili de la forma de copt, pentru a nu curge din crema.
  10. Pentru glazura incalzim smantana fara a fierbe, apoi adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici. Amestecam energic pana se dizolva complet ciocolata. Turnam glazura astfel obtinuta peste crema.prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 8
  11. Lasam la frigider pana se intareste glazura,prajitura delicioasa cu crema de patiserie poza 9 apoi servim si facem „mmmmmmm”prajitura delicioasa
  12. pofta buna la prajitura delicioasa cu creme patissiere! prajitura delicioasa

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.441 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010