PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE NESS

Haplea va ureaza Sarbatori Pascale fericite si va propune o prajitura energizanta pentru a putea rezista in noaptea de Inviere.

Ce iti trebuie  (poza 1)

Pt blat:
– 6 oua
– 140 gr zahar
– 1 1/2 lingura de faina
-1 pliculet praf de copt
-140 gr nuca macinata

Pt crema (poza 10):
-200 gr unt (la temperatura camerei)
-2 galbenusuri
-150 gr zahar pudra
– 10 gr ness (granulat) ~ 7linguri de ness
– 100 gr nuci taiate marunt

Glazura (poza 18):
–    180 gr ciocolata amaruie (dark)
–    110 ml frisca

Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 2). Galbenusurile sunt mixate cu zaharul (poza 3) pana devin o crema (poza 4). Macinam nucile, amestecam faina cu praful de copt (poza 5)
– Incorporam galbenusurile cu albusurile, cu o lingura de lemn  (poza 6), apoi adaugam nucile macinate, apoi faina. Omogenizam (poza 7).
-Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava (dimensiuni 35×20 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 8 ). Lasam la cuptorul incins aproximativ 35 minute , la 170grade.Verificam sa treaca testul scobitorii.

Pentru prepararea cremei:
-Dizolvam ness-ul granulat (poza 9) in 2 linguri de apa fierbinte (poza 10). Mixam untul la temperatura camerei cu cele 2 galbenusuri (poza 10), apoi adaugam zaharul pudra, mixam in continuare (poza 12).
Turnam ness-ul (poza 13), mixam pana obtinem crema (poza 14). Adaugam nucile taiate marunt (poza 15), amestecam cu o lingura de lemn (poza 16).
Adaugam crema peste blat (poza 17).
Pentru prepararea glazurii, topim pe baie de apa frisca si ciocolata (poza 19).
Acoperim prajitura cu glazura, apoi lasam la frigider pentru cateva ore.
-Deznodamantul este unul delicios!!!
– Pofta mare! (pozele 20, 21)

Timp de preparare: 70 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 32 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


34 Comments
Timea

aprilie 14, 2012 @ 07:31

Reply

Super buna! eu am facut una cu mac si crema de ness! Sarbatori fericite si tie!

gaby_d

aprilie 14, 2012 @ 08:33

Reply

Are nuca si ness? E de-a mea! :))
Sarbatori frumoase si cumpatate :P.

Daniela

aprilie 14, 2012 @ 08:51

Reply

Fie ca lumina Invierii Domnului sa va umple casele de fericire, pace si bucurii ! Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi !

sisterskitchen

aprilie 14, 2012 @ 12:29

Reply

Delicioasa combinatie:D
Sarbatori Fericite!

Teobucatar

aprilie 14, 2012 @ 14:05

Reply

Sarbatori fericite si numai bine iti doresc!

DiaMar bucataria galbena

aprilie 14, 2012 @ 14:57

Reply

Sarbatori luminate!
Prajitura este foarte buna.

naty

aprilie 14, 2012 @ 15:40

Reply

Sa ai un Paste fericit alaturi de cei dragi!

zilahi adela

aprilie 14, 2012 @ 18:43

Reply

Sarbatori fericite!! Numai buna prajiturica!!

Sara & Miki

aprilie 14, 2012 @ 18:43

Reply

Sarbatori cu bucurie, cu multa liniste in suflet! Paste Fericit!

Alexandrina

aprilie 14, 2012 @ 18:50

Reply

Tare buna prajitura!
Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!

Antonina

aprilie 14, 2012 @ 19:50

Reply

Paste binecuvantat alaturi de cei dragi !

Dana Cristea

aprilie 15, 2012 @ 06:49

Reply

PASTE FERICIT!!

fantezie in bucatarie

aprilie 15, 2012 @ 09:42

Reply

Paste Fericit alaturi de cei dragi plin de dragoste si intelegere!!

Magda Adina

aprilie 15, 2012 @ 10:34

Reply

Sarbatori fericite pline de liniste si bucurie !!!

Fancy Cake

aprilie 15, 2012 @ 13:20

Reply

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Maya

aprilie 15, 2012 @ 14:59

Reply

Visul ciocolatosilor!
Sarbatori Pascale Fericite!

janet

aprilie 15, 2012 @ 15:09

Reply

Sfanta lumina a Pastelui sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze mintile, sa ne deschida inimile spre iubire, credinta, iertare.
Sarbatori fericite!

Mare Maria

aprilie 15, 2012 @ 15:16

Reply

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!

Dana

aprilie 15, 2012 @ 18:38

Reply

Sarbatori fericite alaturi de familie si cei dragi! Hristos a inviat!

Angelica Nistor

aprilie 15, 2012 @ 19:25

Reply

Paste fericit alaturi de cei dragi!Hristos a inviat!

Miha

aprilie 16, 2012 @ 08:19

Reply

Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi!

maria mihalache

aprilie 16, 2012 @ 17:56

Reply

Hristos a inviat!

hapleablog

aprilie 16, 2012 @ 18:52

Reply

Adevarat a inviat!

yaya6

aprilie 17, 2012 @ 12:34

Reply

cu intarizere iti urez sarbatori fericite in continuare,

hapleablog

aprilie 17, 2012 @ 16:50

Reply

Va multumesc tuturor pt urari!

alexander

aprilie 17, 2012 @ 13:33

Reply

face si maica-mea prajitura asta, dar iese mult mai buna decat a ta si pentru ca face nesul „spuma” 🙂

hapleablog

aprilie 17, 2012 @ 16:50

Reply

Bine ca esti tu destept!!! Ti s-au alterat gusturile de la mancarea de pe Athos? :))))

alexander

aprilie 18, 2012 @ 10:45

Reply

ti-as fi adus o carte de bucate de pe Athos, dar gaseam doar in limba greaca 🙁

hapleablog

aprilie 18, 2012 @ 18:02

Reply

Si iti lua mult sa o traduci? 😀

claudia

mai 8, 2013 @ 18:30

Reply

o delicatese de prajitura.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020