Haplea va ureaza Sarbatori Pascale fericite si va propune o prajitura energizanta pentru a putea rezista in noaptea de Inviere.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt blat:
– 6 oua
– 140 gr zahar
– 1 1/2 lingura de faina
-1 pliculet praf de copt
-140 gr nuca macinata
Pt crema (poza 10):
-200 gr unt (la temperatura camerei)
-2 galbenusuri
-150 gr zahar pudra
– 10 gr ness (granulat) ~ 7linguri de ness
– 100 gr nuci taiate marunt
Glazura (poza 18):
– 180 gr ciocolata amaruie (dark)
– 110 ml frisca
Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 2). Galbenusurile sunt mixate cu zaharul (poza 3) pana devin o crema (poza 4). Macinam nucile, amestecam faina cu praful de copt (poza 5)
– Incorporam galbenusurile cu albusurile, cu o lingura de lemn (poza 6), apoi adaugam nucile macinate, apoi faina. Omogenizam (poza 7).
-Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava (dimensiuni 35×20 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 8 ). Lasam la cuptorul incins aproximativ 35 minute , la 170grade.Verificam sa treaca testul scobitorii.
Pentru prepararea cremei:
-Dizolvam ness-ul granulat (poza 9) in 2 linguri de apa fierbinte (poza 10). Mixam untul la temperatura camerei cu cele 2 galbenusuri (poza 10), apoi adaugam zaharul pudra, mixam in continuare (poza 12).
Turnam ness-ul (poza 13), mixam pana obtinem crema (poza 14). Adaugam nucile taiate marunt (poza 15), amestecam cu o lingura de lemn (poza 16).
Adaugam crema peste blat (poza 17).
Pentru prepararea glazurii, topim pe baie de apa frisca si ciocolata (poza 19).
Acoperim prajitura cu glazura, apoi lasam la frigider pentru cateva ore.
-Deznodamantul este unul delicios!!!
– Pofta mare! (pozele 20, 21)
Timp de preparare: 70 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 32 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Timea
aprilie 14, 2012 @ 07:31
Super buna! eu am facut una cu mac si crema de ness! Sarbatori fericite si tie!
gaby_d
aprilie 14, 2012 @ 08:33
Are nuca si ness? E de-a mea! :))
Sarbatori frumoase si cumpatate :P.
Daniela
aprilie 14, 2012 @ 08:51
Fie ca lumina Invierii Domnului sa va umple casele de fericire, pace si bucurii ! Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi !
sisterskitchen
aprilie 14, 2012 @ 12:29
Delicioasa combinatie:D
Sarbatori Fericite!
Teobucatar
aprilie 14, 2012 @ 14:05
Sarbatori fericite si numai bine iti doresc!
DiaMar bucataria galbena
aprilie 14, 2012 @ 14:57
Sarbatori luminate!
Prajitura este foarte buna.
naty
aprilie 14, 2012 @ 15:40
Sa ai un Paste fericit alaturi de cei dragi!
zilahi adela
aprilie 14, 2012 @ 18:43
Sarbatori fericite!! Numai buna prajiturica!!
Sara & Miki
aprilie 14, 2012 @ 18:43
Sarbatori cu bucurie, cu multa liniste in suflet! Paste Fericit!
Alexandrina
aprilie 14, 2012 @ 18:50
Tare buna prajitura!
Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!
Antonina
aprilie 14, 2012 @ 19:50
Paste binecuvantat alaturi de cei dragi !
Dana Cristea
aprilie 15, 2012 @ 06:49
PASTE FERICIT!!
fantezie in bucatarie
aprilie 15, 2012 @ 09:42
Paste Fericit alaturi de cei dragi plin de dragoste si intelegere!!
Magda Adina
aprilie 15, 2012 @ 10:34
Sarbatori fericite pline de liniste si bucurie !!!
Fancy Cake
aprilie 15, 2012 @ 13:20
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Maya
aprilie 15, 2012 @ 14:59
Visul ciocolatosilor!
Sarbatori Pascale Fericite!
janet
aprilie 15, 2012 @ 15:09
Sfanta lumina a Pastelui sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze mintile, sa ne deschida inimile spre iubire, credinta, iertare.
Sarbatori fericite!
Mare Maria
aprilie 15, 2012 @ 15:16
Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!
Dana
aprilie 15, 2012 @ 18:38
Sarbatori fericite alaturi de familie si cei dragi! Hristos a inviat!
Angelica Nistor
aprilie 15, 2012 @ 19:25
Paste fericit alaturi de cei dragi!Hristos a inviat!
Miha
aprilie 16, 2012 @ 08:19
Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi!
maria mihalache
aprilie 16, 2012 @ 17:56
Hristos a inviat!
hapleablog
aprilie 16, 2012 @ 18:52
Adevarat a inviat!
yaya6
aprilie 17, 2012 @ 12:34
cu intarizere iti urez sarbatori fericite in continuare,
hapleablog
aprilie 17, 2012 @ 16:50
Va multumesc tuturor pt urari!
alexander
aprilie 17, 2012 @ 13:33
face si maica-mea prajitura asta, dar iese mult mai buna decat a ta si pentru ca face nesul „spuma” 🙂
hapleablog
aprilie 17, 2012 @ 16:50
Bine ca esti tu destept!!! Ti s-au alterat gusturile de la mancarea de pe Athos? :))))
alexander
aprilie 18, 2012 @ 10:45
ti-as fi adus o carte de bucate de pe Athos, dar gaseam doar in limba greaca 🙁
hapleablog
aprilie 18, 2012 @ 18:02
Si iti lua mult sa o traduci? 😀
claudia
mai 8, 2013 @ 18:30
o delicatese de prajitura.