Orezul poate intra în combinații delicioase, cum ar fi aceasta…
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
– 1 cana de orez prefiert (am folosit Atifco)
– 4 roșii mai tari
– 100 gr șuncă presată (de preferință afumată)
– 40 gr de unt
– 2 cepe
– o legătură de pătrunjel
– 50 gr de cașcaval
– sare, piper
Plan de lucru:
– fierbem orezul in 3 cani de apa si cu un praf de sare, aproximativ 20min, pana cand scade. (poza 2)
– tăiem cubulețe roșiile și șunca, tocăm ceapa și pătrunjelul (poza 3)
– topim untul într-o tigaie (poza 4) . Călim ceapa (poza 5) și șunca (pozele 6 și 7). Adăugăm roșiile, plus pătrunjelul, (poza 8 ) și prăjim 2-3 minute la foc iute (poza 9), după care întindem compoziția într-o tavă de yena (poza 10). Presărăm puțin cașcaval răzuit (poza 11), iar apoi adăugăm orezul (poza 12). Amestecăm (poza 13). Acoperim cu restul de cașcaval (poza 14)
– băgăm la cuptor până se rumenește cașcavalul de deasupra (poza 15)
– poftă bună! (poza 16)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 2 lei/ porție (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
pansy
noiembrie 9, 2010 @ 20:53
n-am facut niciodat orezul in felul asta,dar este tare apetisant !
maria mihalache
noiembrie 10, 2010 @ 11:30
nici eu nu am facut dar imi place tare mult cum arata si ma tenteaza sa incerc.
hapleablog
noiembrie 10, 2010 @ 16:59
Va spun cu convingere ca merita incercat.A iesit foarte buuuun.
Povestelnicul
noiembrie 14, 2010 @ 10:04
ma intrebam, nu doriti sa facem schimb de linkuri in blogroll?
P.S. orezul a iesit aratos;)
kirpi4
noiembrie 14, 2010 @ 16:31
Merci, te-am adaugat la mine;)