chec cu unt si fulgi de ciocolata poza final

CHEC CU UNT SI FULGI DE CIOCOLATA

Pufos și super delicios
Se prepară de îndată
Hai, poftiți, vă rog frumos
La chec cu fulgi de ciocolată.

INGREDIENTE pentru chec

  • 4 oua
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 100 gr fulgi de ciocolata ( am folosit ciocolata cu 50% cacao)
  • un praf de sarechec cu unt si fulgi de ciocolata poza 1

pentru topping

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • fulgi de ciocolata alba

PLAN DE LUCRU chec cu unt si fulgi de ciocolata

  1. se separa albusurile de galbenusuri. chec cu unt si fulgi de ciocolata poza 2Se bat albusurile  spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul  pana obtinem o spuma “batoasa” .
  2. Galbenusurile se  mixeaza cu uleiul.chec cu unt si fulgi de ciocolata poza 3
  3. adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporam usor cu o spatula de silicon.
  4. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernute. Incorporam usorchec cu unt si fulgi de ciocolata poza 4
  5. adaugam fulgii de ciocolata chec cu unt si fulgi de ciocolata poza 5 si incorporam tot cu ajutorul spatulei de silicon. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt (eu am ales a doua varianta)
  6. checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”. Coacem checul la 180 de grade si lasam sa se rumeneasca frumos deasupra.
  7. Lasam sa se raceasca complet, apoi il scoatem din forma si il asezam pe un platou.chec cu unt si fulgi de ciocolata poza 6
  8. Pt glazura topim pe bain-marie ciocolata, apoi distribuim ciocolata pe toata suprafata de deasupra checului. Ornam dupa plac cu fulgi de ciocolata alba.chec cu unt si fulgi de ciocolata poza 7
  9. Pofta buna la chec cu unt si fulgi de ciocolata!chec cu unt si fulgi de ciocolata

Este un desert rapid si spornic. Eu il prepar cand am pofta de ceva bun si dulce pentru cafeaua de dimineata!


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010