negresa de post poza final

NEGRESA DE POST CU GEM DE PRUNE

Știrea asta va scăpa în presă:
Haplea s-a îndrăgostit de o negresă!
E dulce și pufoasă și de post
Să-ncerci să îi reziști nu are rost.

INGREDIENTE blat pt tava (30×20 cm) (poza 1)

  • 2 cani de faina
  • 1 ½ cana de apa minerala
  • ½ cana de ulei
  • 1 borcan gem de prune
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao

Pentru glazura :

  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri de apa
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra glazurii.

negresa de post poza 1

PLAN DE LUCRU negresa de post

  1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa cernutanegresa de post poza 2
  2. Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel negresa de post poza 3
  3. Adaugam gemul si omogenizam tot cu telulnegresa de post poza 4
  4. Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.negresa de post poza 5
  5. lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute). negresa de post poza 6
  6. Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos negresa de post poza 7
  7. Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!negresa de post poza 8

Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu pentru click.ro.
Antioxidanţi din cacao diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi : diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau cancerul. Mai mult, consumul de cacao ajută la buna funcţionare a creierului, încetinind, în acelaşi timp, şi procesul de îmbătrânire a organismului.
Consumul de cacao reglează nivelul tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte sănătatea vaselor sanguine; de aceea, specialiştii recomandă celor care suferă de hipertensiune arterială să bea zilnic un preparat delicios obţinut dintr-o linguriţă de cacao şi din lapte degresat neîndulcit.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010