La mulți ani cu sănătate!
Să vă-mpliniți poftele toate!
Cât restricții-or să mai fie
Faceți restaurant din bucătărie!
INGREDIENTE pentru blat (diametru 24 cm)
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 2 linguri de faina
- 100 g nuca macinata
- 4 linguri de zahar
ingrediente pentru crema
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 100 g zahar
- 100 g unt (la temperatura camerei)
ingrediente pentru topping
- 100 g zahar (pt zaharul crocant)
- 60 ml smantana pentru frisca
- 150 g ciocolata cu lapte
PLAN DE LUCRU prajitura cu krantz ca la ikea
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” .
Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.
intindem jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea 24 cm, tava acoperita cu hartie de copt
bagam pentru apoximativ 15 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste. Coacem pe rand cele 2 foi. Apoi le desprindem cu grija de pe hartia de copt.
Pt crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina amestecata cu amidonul. Adaugam si 50 ml lapte si omogenizam. Restul de lapte il punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. Apoi adaugam in fir subtire amestecul de galbenusuri si amestecam in continuu cu un tel pana obtinem consistenta unei budinci. Spre final dam focul la redus. Pentru mai multe poze pentru aceasta crema click aici prajitura imperial, doar cantitatile difera. Luam crema de pe foc apoi adaugam untul si amestecam pana la omogenizarea completa.
Pentru asamblarea prajiturii punem un blat de nuca, acoperim cu un strat de crema (jumatate di crema), apoi cea de-a doua foaie de nuca si ultimul strat din crema ramasa.
Caramelizam 100 g zahar (il lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi il intindem fierbinte pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca complet, apoi il zbrobim). Pentru mai multe poze de krantz click aici tortul krantz cu nuca Intindem zaharul crocant (krantzul) peste crema
Topim la bain-marie ciocolata cu smantana lichida, apoi turnam deasupra krantzului.
Lasam prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi servim alaturi de cafea. Delicios. Da, aceasta prajitura m-a teleportat direct la o masa din restaurantul la Ikea, unde obisnuiam sa merg inainte de acest blestemat coronavirus.
Pofta buna la prajitura krantz ca la Ikea!
Olivia
decembrie 23, 2020 @ 14:57
Multumesc pentru retetele deosebite pe care ni le furnizati.Craciun fericit si linistit,cu multa sanatate!
hapleablog
ianuarie 1, 2021 @ 11:11
La multi ani cu sanatate si bucurii!
Ralu
decembrie 31, 2020 @ 16:06
Gata, am dublat cantitatile si am facut tortul Krantz. Este in frigider si asteapta sa fie incercat la noapte. Multumesc pentru reteta!
hapleablog
ianuarie 5, 2021 @ 10:27
Cu drag!Un An Nou cu sanatate si bucurii!