prajitura o noapte la Venetia poza final

PRAJITURA O NOAPTE LA VENETIA

Am să-ți dezvălui un secret,
Dar te rog să păstrezi discreția:
Fără să dai bani pe bilet,
Poți savura o noapte la Veneția!

INGREDIENTE pentru blatul de cocos

7 albusuri
6 linguri de zahar
60 gr nuca de cocos
6 linguri fainaprajitura o noapte la Venetia poza 1

INGREDIENTE pentru blatul de cacao

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • jumatate lingurita praf de coptprajitura o noapte la Venetia poza 5

INGREDIENTE pentru crema

  • 7 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt la temperature camerei
  • 5 linguri lapteprajitura o noapte la Venetia poza 9

INGREDIENTE pentru ganache

  • 150 gr ciocolata dark (50 % cacao)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri lapteprajitura o noapte la Venetia poza 14

PLAN DE LUCRU prajitura o noapte la Venetia

  1. Pentru primul blat, mixam spuma albusurile si treptat adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea ferma. prajitura o noapte la Venetia poza 2Apoi adaugam faina si nuca de cocos pe rand si incorporam cu o spatula de silicon.prajitura o noapte la Venetia poza 3Intindem compozitia obtinuta intr-o forma (35×25 cm, cu pereti detasabili, acoperita cu hartie de copt). prajitura o noapte la Venetia poza 4Lasam deoparte, cat timp preparam blatul de cacao.
  2. Pentru cel de-al doilea blat, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Apoi adaugam pe rand galbenusurile si mixam la viteza mica. Apoi presaram faina, cu cacao, praf de copt cernute si mixam tot la viteza mica pana se incorporeaza complet. prajitura o noapte la Venetia poza 6Aluatul obtinut il turnam peste cel de cocos.prajitura o noapte la Venetia poza 7
  3. Lasam aproximativ 20 minute in cuptorul incins la 170 grade, pana cand blatul trece testul scobitorii. Scoatem apoi blatul din cuptor si lasam sa se raceasca complet.prajitura o noapte la Venetia poza 8
  4. Pentru crema, mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul si laptele apoi punem pe bain-marie si lasam pe foc pana cand obtinem consistenta unei creme. Uite aici un mixer bun.prajitura o noapte la Venetia poza 10Lasam sa se raceasca complet. Mixam intr-un alt bol untul moale, apoi adaugam treptat din crema de galbenusuri (racita, la temeratura camerei) prajitura o noapte la Venetia poza 11 si mixam pana obtinem crema prajitura o noapte la Venetia poza 12
  5. Intindem crema peste blatul de cacao (racit).prajitura o noapte la Venetia poza 13
  6. Pentru ganache-ul de ciocolata, topim pe bain-marie ciocolata, cu untul si laptele. prajitura o noapte la Venetia poza 15Lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema de galbenusuri prajitura o noapte la Venetia poza 16
  7. Lasam la frigider sa se intareasca glazura de ciocolata si sa se intrepatrunda aromele, apoi servim prajitura o noapte la venetia
  8. Pofta buna la prajitura o noapte la Venetia! prajitura o noapte la Venetia poza 18

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.502 abonați

Locuri de muncă bucătari
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010