Am să-ți dezvălui un secret,
Dar te rog să păstrezi discreția:
Fără să dai bani pe bilet,
Poți savura o noapte la Veneția!
INGREDIENTE pentru blatul de cocos
7 albusuri
6 linguri de zahar
60 gr nuca de cocos
6 linguri faina
INGREDIENTE pentru blatul de cacao
INGREDIENTE pentru crema
INGREDIENTE pentru ganache
PLAN DE LUCRU prajitura o noapte la Venetia
- Pentru primul blat, mixam spuma albusurile si treptat adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea ferma. Apoi adaugam faina si nuca de cocos pe rand si incorporam cu o spatula de silicon.Intindem compozitia obtinuta intr-o forma (35×25 cm, cu pereti detasabili, acoperita cu hartie de copt). Lasam deoparte, cat timp preparam blatul de cacao.
- Pentru cel de-al doilea blat, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Apoi adaugam pe rand galbenusurile si mixam la viteza mica. Apoi presaram faina, cu cacao, praf de copt cernute si mixam tot la viteza mica pana se incorporeaza complet. Aluatul obtinut il turnam peste cel de cocos.
- Lasam aproximativ 20 minute in cuptorul incins la 170 grade, pana cand blatul trece testul scobitorii. Scoatem apoi blatul din cuptor si lasam sa se raceasca complet.
- Pentru crema, mixam intr-un bol galbenusurile cu zaharul si laptele apoi punem pe bain-marie si lasam pe foc pana cand obtinem consistenta unei creme. Uite aici un mixer bun.Lasam sa se raceasca complet. Mixam intr-un alt bol untul moale, apoi adaugam treptat din crema de galbenusuri (racita, la temeratura camerei) si mixam pana obtinem crema
- Intindem crema peste blatul de cacao (racit).
- Pentru ganache-ul de ciocolata, topim pe bain-marie ciocolata, cu untul si laptele. Lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema de galbenusuri
- Lasam la frigider sa se intareasca glazura de ciocolata si sa se intrepatrunda aromele, apoi servim
- Pofta buna la prajitura o noapte la Venetia!
Olivia
aprilie 7, 2020 @ 15:47
Intentionez sa pregatesc aceasta reteta pentru Paste.Sarbatori cu multa sanatate si multa imunitate.