PRAJITURA DE CASA VANT SPANIOL

Ce senzație! Textură ca o adiere,
Între lingurițe, prin Malaga fac ocol
Mă voi întoarce cu întârziere
Vreau să mă bucur de vântul spaniol.

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf sare (pentru batut albusurile)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa

ingrediente pentru blatul de albusuri

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie

ingrediente pentru crema de galbenusuri

  • 8 galbenusuri
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon sau pastaie de vanilie
  • 200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark cu peste 50% cacao)

ingrediente pentru topping

  • 350 ml frisca lichida
  • 30 g ciocolata razuita pentru presarat deasupra (am folosit ciocolata cu lapte)

PLAN DE LUCRU prajitura de casa

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam apa si apoi treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat”.

Galbenusurile le mixam cu uleiul la viteza mica.

Adaugam galbensurile peste spuma de albusuri

omogenizam cu o spatula de silicon. Adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Omogenizam usor cu o spatula de silicon. Aluatul obtinut il punem in tava ( 35×25 cm) cu peretii detasabili acoperita cu hartie de copt.

prajitura de casa

Lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand blatul trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca

apoi il desfacem usor de pe hartia de copt.
Pentru bezea, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si otetul pana obtinem o spuma ferma. Asezam in aceeasi tava (sa fie aceleasi dimensiuni ca ale blatului), acoperita cu hartie de copt.

Lasam la cuptor aproximativ 30 minute la 180 grade. Il lasam sa se raceasca pe hartia de copt.

Pentru budinca, punem intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si le amestecam cu telul. Adaugam 50 ml lapte, apoi adaugam si faina cu amidonul si amestecam cu telul, apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.

Restul de lapte (700 ml lapte) il punem la fiert. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul. Tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Crema obtinuta o impartim in doua castroane. Intr-un castron vom adauga 50 gr unt la temperatura camerei si omogenizam energic cu un tel pana la dizolvarea completa. Apoi adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam tot cu telul, pana cand se topeste ciocolata. Crema trebuie sa fie fierbinte pt a se dizolva ciocolata.
In celalalt castron vom adauga cele 2 pliculete de zahar vanilat si restul de unt 150 g., la temperatura camerei. Untul il adaugam treptat si omogenizam cu un tel.

Apoi putem sa ne pregatim pentru asamblarea prajiturii.
Peste blatul de cacao adaugam crema de vanilie

apoi asezam blatul de bezea (acum il desprindem de pe hartia de copt, apoi adaugam crema de ciocolata.

prajitura de casa

Am folosit aceleasi creme (vanilie si ciocolata) si la prajitura craiasa zapezii. Mixam frisca lichida pana obtinem frisca. Daca frisca nu este indulcita, trebuie adaugat zahar in timpul mixarii. Intindem frisca peste toata suprafata prajiturii.

Apoi razuim ciocolata si presaram deasupra.
Pofta buna la prajitura vant spaniol!

prajitura de casa
prajitura de casa


1 Comment
Olivia

octombrie 11, 2020 @ 14:38

Reply

Aspectul este la mare inaltime,cu siguranta si gustul.V-as intreba ce frisca folositi.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020