prajitura cu gem si bezea poza final

PRAJITURA CU GEM SI BEZEA

Sunteți blocați de nămeți
Și la magazin nu puteți s-ajungeți.
Dacă aveți ouă și dulceață-n casă
Iat-o prăjitură utilă și gustoasă.

INGREDIENTE pentru blat

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr de zahar
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

prajitura cu gem si bezea poza 1pentru topping

  • gem de caise (folositi ce gem aveti)
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar pudra

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. mixam galbenusurile cu zaharulprajitura cu gem si bezea poza 2apoi adaugam untul la temperatura camereiprajitura cu gem si bezea poza 3si mixam.
  2. adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Alternam cu laptele si mixam prajitura cu gem si bezea poza 4
  3. punem compozitia intr-o tava ( 30 x 20 cm) prajitura cu gem si bezea poza 5si bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Intre timp batem albusurile spuma. Spre final adaugam si zaharul.
  4. scoatem prajitura din cuptor prajitura cu gem si bezea poza 6adaugam gemul si spuma de albusuriprajitura cu gem si bezea poza 7
  5. lasam la cuptor inca 15 minute, pana se rumeneste frumos prajitura cu gem si bezea poza 8

E buna si calda si rece. prajitura cu gem si bezea poza 9

pofta buna!

 


17 Comments
Mary Udrea

ianuarie 25, 2014 @ 12:42

Reply

Am sosit, ca-i tare buna!!!

Rocsy Ciobanu

ianuarie 25, 2014 @ 18:09

Reply

O prajitura foarte buna!

Timea

ianuarie 25, 2014 @ 20:10

Reply

Cred ca e tare buna!

olivia

ianuarie 25, 2014 @ 21:43

Reply

Chiar ieri am pregatit aceasta prajitura,la care am adaugat insa si 100g nuci macinate deasupra gemului.Delicioasa!

mihaela

ianuarie 25, 2014 @ 23:11

Reply

O bucatica nu refuz, ca arata tare bine!

Degustatorul

ianuarie 26, 2014 @ 08:36

Reply

Sună interesant, dar e ceva ce nu am înţeles, în legătură cu zahărul: se pune la punctul 1 (mixăm gălbenuşurile cu zahărul) sau la 3 (spre final adăugăm şi zahărul)? Aştept precizarea ta, că abia aştept să o fac.

hapleablog

ianuarie 26, 2014 @ 09:19

Reply

La punctul 1 se mizeaxa zaharul cu galbenusurile , iar la punctul 3 se adauga zaharul la spuma de albusuri.

Cristina

ianuarie 26, 2014 @ 11:04

Reply

Arata foarte bine!!!

geladumi

ianuarie 26, 2014 @ 12:14

Reply

E prajitura pe care ne-o facea mama in copilarie si am uitat de ea, noroc cu tine! Uite-asa mi-ai ridicat mingea la fileu si poate o fac cat de curand si eu!

Degustatorul

ianuarie 26, 2014 @ 12:59

Reply

Cât din cele 200 de grame de zahăr se amestecă odată cu gălbenuşurile şi cât se adaugă în spuma de albuş?

Haplea

ianuarie 26, 2014 @ 16:13

Reply

La ingrediente avem separat cantitatea de zahar pt blat si pentru topping.

Ingrediente pentru blat
4 galbenusuri
200 gr de zahar
100 gr unt
200 ml lapte
200 gr faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru topping
gem de caise (folositi ce gem aveti)
4 albusuri
200 gr zahar pudra

Spor la gatit! Duminica placuta!

Dorina

ianuarie 26, 2014 @ 14:12

Reply

Simpla si tare buna prajiturica asta.

Simona

ianuarie 26, 2014 @ 21:22

Reply

Inzapezita sunt… prajitura imi place.. deci tre` sa bat gainile ca azi n-au facut decat 1 ou.. :)

Magda Adina

februarie 3, 2014 @ 21:57

Reply

Asta e una din prajiturile copilariei mele !! 😉

denisa

aprilie 11, 2014 @ 15:58

Reply

Am facut prajitura si a esit foarte,foarte buna multumim pt reteta

Andreea

aprilie 29, 2014 @ 17:03

Reply

Am facut prajitura aseara, problema este ca am un cuptor electric si nu m-am obisnuit cu el…prajitura s-a copt pe margini dar in mijloc a ramas cocoasa…necoapta…Ma puteti ajuta cu o estimare a minutelor,gradelor…forma de coacere (gril.., foc doar de jos,foc doar de sus)…Multumesc.

mariana

noiembrie 9, 2014 @ 18:29

Reply

Aceasta este una din prăjiturile din studentie, pe care o facea mama mea cand veneam acasa. Asta se intampla acum…..aprox 35 de ani. Am s-o fac pana incepe postul Craciunului si cred ca in amintirea mamei mele imi va iesi buna. Multumesc pt retetă..

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 519 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2015