PRAJITURA CU GEM SI BEZEA



Sunteți blocați de nămeți
Și la magazin nu puteți s-ajungeți.
Dacă aveți ouă și dulceață-n casă
Iat-o prăjitură utilă și gustoasă.

Ingrediente pentru blat

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr de zahar
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

prajitura cu gem si bezea poza 1

Ingrediente pentru topping

  • gem de caise (folositi ce gem aveti)
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar pudra

Plan de lucru

  1. mixam galbenusurile cu zaharulprajitura cu gem si bezea poza 2apoi adaugam untul la temperatura camereiprajitura cu gem si bezea poza 3si mixam.
  2. adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Alternam cu laptele si mixam prajitura cu gem si bezea poza 4
  3. punem compozitia intr-o tava ( 30 x 20 cm) prajitura cu gem si bezea poza 5si bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Intre timp batem albusurile spuma. Spre final adaugam si zaharul.
  4. scoatem prajitura din cuptor prajitura cu gem si bezea poza 6adaugam gemul si spuma de albusuriprajitura cu gem si bezea poza 7
  5. lasam la cuptor inca 15 minute, pana se rumeneste frumos prajitura cu gem si bezea poza 8

E buna si calda si rece. prajitura cu gem si bezea poza 9

pofta buna!

 

16 Comments

  1. Am sosit, ca-i tare buna!!!

  2. O prajitura foarte buna!

  3. Cred ca e tare buna!

  4. Chiar ieri am pregatit aceasta prajitura,la care am adaugat insa si 100g nuci macinate deasupra gemului.Delicioasa!

  5. O bucatica nu refuz, ca arata tare bine!

  6. Degustatorul says:

    Sună interesant, dar e ceva ce nu am înţeles, în legătură cu zahărul: se pune la punctul 1 (mixăm gălbenuşurile cu zahărul) sau la 3 (spre final adăugăm şi zahărul)? Aştept precizarea ta, că abia aştept să o fac.

  7. Arata foarte bine!!!

  8. E prajitura pe care ne-o facea mama in copilarie si am uitat de ea, noroc cu tine! Uite-asa mi-ai ridicat mingea la fileu si poate o fac cat de curand si eu!

  9. Degustatorul says:

    Cât din cele 200 de grame de zahăr se amestecă odată cu gălbenuşurile şi cât se adaugă în spuma de albuş?

    • La ingrediente avem separat cantitatea de zahar pt blat si pentru topping.

      Ingrediente pentru blat
      4 galbenusuri
      200 gr de zahar
      100 gr unt
      200 ml lapte
      200 gr faina
      3 linguri cacao
      1 plic praf de copt

      Ingrediente pentru topping
      gem de caise (folositi ce gem aveti)
      4 albusuri
      200 gr zahar pudra

      Spor la gatit! Duminica placuta!

  10. Simpla si tare buna prajiturica asta.

  11. Inzapezita sunt… prajitura imi place.. deci tre` sa bat gainile ca azi n-au facut decat 1 ou.. :)

  12. Asta e una din prajiturile copilariei mele !! ;)

  13. Am facut prajitura si a esit foarte,foarte buna multumim pt reteta

  14. Am facut prajitura aseara, problema este ca am un cuptor electric si nu m-am obisnuit cu el…prajitura s-a copt pe margini dar in mijloc a ramas cocoasa…necoapta…Ma puteti ajuta cu o estimare a minutelor,gradelor…forma de coacere (gril.., foc doar de jos,foc doar de sus)…Multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>