În clipele când viața e pustiu
Și nu-ți iese nimic oricum ai da-o,
Menține-ți optimismul viu
Cu prăjitura cu brânză și cacao.
INGREDIENTE pentru blat
- 8 oua intregi
- 250 gr zahar
- 80 ml ulei
- 200 ml lapte
- 300 gr faina
- 4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
ingrediente pentru umplutura
- 500 gr branza dulce (am folosit cu 20 % grasime)
- 400 gr crema de branza (am folosit 2 cutii de 200 gr)
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr stafide
PLAN DE LUCRU prajitura turnata cu branza si cacao
- punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul. Mixam pana se dizolva zaharul si ouale devin pufoase si isi dubleaza volumul (poza 3), iar apoi adaugam uleiul. Mixam in continuare presarand treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao (cernute). Alternam cu laptele si mixam pana obtinem aluatul
- punem jumatate din compozitia obtinuta intr-o forma (am folosit forma cu peretii detasabili, dimensiune 40×30 cm). Am tapetat fundul tavii cu hartie de copt.
- lasam 10 minute in cuptorul incins la 170 grade. Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam intr-un bol cele doua tipuri de branza cu zaharul si ouale. Puteti adauga si zahar vanilat sau esenta de rom pentru o aroma mai intensa. Adaugam si stafidele pe care le-am lasat la hidratat in putina apa. Se pot hidrata si in esenta de rom.
- Scoatem blatul, acoperim cu umplutura de branza si stafide, apoi turnam restul de aluat de cacao.
- Bagam iar la cuptor pentru aproximativ 30 minute, tot la 170 grade. Verificam daca este facuta prajitura cu ajutorul unei scobitori.
- Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca complet, apoi desprindem usor marginile prajiturii si o scoatem din forma.
- pofta buna la prajitura turnata cu branza si cacao
cozia
august 1, 2017 @ 14:32
ce bine e la tine! dau print si am reteta fara reclamele astea incomode!