PRAJITURA CU PRUNE SI BEZEA

Prăjitură cu prune și bezea
Nu mă pot sătura de ea
Oricât de multă aș mânca
Și nu e doar părerea mea.

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr  zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml  lapte
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de coptprajitura-cu-prune-si-bezea-poza-1

pentru umpluturaă

  • 500 gr prune proaspete
  • 3 linguri zahar

pentru bezea

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar

PLAN DE LUCRU prajitura cu prune si bezea

  1. punem pe foc prunele cu zaharul, plus 2- 3 linguri de apa. Fierbem aproximativ 15 minute. Lasam la racit.
  2. separam albusurile de galbenusuri. Amestecăm galbenusurile cu zaharul prajitura-cu-prune-si-bezea-poza-2cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza). Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapteleprajitura-cu-prune-si-bezea-poza-3
  3. punem compozitia intr-o tava ( 35 x 25 cm) acoperita cu hartie de coptprajitura-cu-prune-si-bezea-poza-4si bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 20 de minute. Mixam albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma ferma.
  4. Scoatem tava din cuptor, acoperim cu prunele calite (poza 5) prajitura-cu-prune-si-bezea-poza-5si spuma de albusuri.
  5. mai lasam la cuptor inca 10- 15 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste deasupra  prajitura-cu-prune-si-bezea-poza-6
  6. Prajitura cu prune si bezea e buna si calda, si rece. Ce-i drept, nu prea a apucat sa se raceasca…  Merita incercata. Este o prajitura care necesita ingrediente putine si ieftine insa rezultatul este delicios.
  7. pofta buna! prajitura-cu-prune-si-bezea-poza-7prajitura cu prune si bezea

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020