Prăjitură cu prune și bezea
Nu mă pot sătura de ea
Oricât de multă aș mânca
Și nu e doar părerea mea.
INGREDIENTE pentru blat
pentru umpluturaă
- 500 gr prune proaspete
- 3 linguri zahar
pentru bezea
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU prajitura cu prune si bezea
- punem pe foc prunele cu zaharul, plus 2- 3 linguri de apa. Fierbem aproximativ 15 minute. Lasam la racit.
- separam albusurile de galbenusuri. Amestecăm galbenusurile cu zaharul cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza). Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele
- punem compozitia intr-o tava ( 35 x 25 cm) acoperita cu hartie de coptsi bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 20 de minute. Mixam albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma ferma.
- Scoatem tava din cuptor, acoperim cu prunele calite (poza 5) si spuma de albusuri.
- mai lasam la cuptor inca 10- 15 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste deasupra
- Prajitura cu prune si bezea e buna si calda, si rece. Ce-i drept, nu prea a apucat sa se raceasca… Merita incercata. Este o prajitura care necesita ingrediente putine si ieftine insa rezultatul este delicios.
- pofta buna!