NEGRESA CU BISCUITI OREO

O ciocolătoasă recomandare
De desert, pentru orice sărbătoare

INGREDIENTE pentru blat

  • 2 oua
  • 60 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 100 gr ciocolata
  • 120 gr de zahar
  • 80 gr de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 15 biscuiti oreo

negresa cu biscuiti oreo poza 1

pentru glazura

  • 200 gr ciocolata (cu lapte+ dark)
  • 200 ml frisca

negresa cu biscuiti oreo poza 7

PLAN DE LUCRU negresa cu biscuiti oreo

  1. Topim ciocolata, untul si laptele  pe bain-marie
  2. batem cu telul ouale cu zaharulnegresa cu biscuiti oreo poza 3 iar apoi le amestecam cu ciocolata topita . Omogenizam cu faina amestecata cu praful de copt (eu le-am cernut) negresa cu biscuiti oreo poza 4
  3. Turnam  compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) si lasam la cuptor la 170 grade  pentru 7 minute. negresa cu biscuiti oreo poza 5
    Scoatem apoi din cuptor si adaugam biscuitii oreo (chiar daca s-a format o crusta deasupra, spargem crusta si ii asezam pe toata suprafata vasuluinegresa cu biscuiti oreo poza 6
  4. Lasam la cuptor la 170 grade circa 20 minute, pana cand trece testul scobitorii negresa cu biscuiti oreo poza 9
  5. preparam glazura. Topim ciocolata pe bain-marienegresa cu biscuiti oreo poza 8apoi adaugam frisca. Amestecam.
  6. distribuim glazura peste toata suprafata prajiturii. Lasam la racit, daca mai aveti rabdare.
  7. Pofta buna la negresa cu biscuiti oreo! negresa cu biscuiti oreo poza 10 negresa cu biscuiti oreo poza 11

Oamenii de stiinta au descoperit ca biscuitii Oreo activeaza aceeasi neuroni ca si cocaina in zona din creier cunoscuta drept “centrul placerii”, potrivit Daily Mail. Oamenii prefera sa manance mai intai crema, apoi biscuitii.


8 Comments
coco

august 14, 2015 @ 19:30

Reply

cred ca e super! am facut doar ciocolata cu biscuiti Oreo!

Maria Udrea

august 14, 2015 @ 20:27

Reply

Ce idee minunata si ce bine mai arata!

Diana

octombrie 28, 2015 @ 15:58

Reply

Azi am facut aceasta prajitura. O aveam de ceva vreme in plan. Este absolut delicioasa! Nu ma asteptam sa iasa atat de buna, mai ales ca am avut ceva emotii dupa ce am pus-o in tava. Aluatul mi s-a parut prea subtire si am crezut ca nu se va coace. Dar…a iesit perfect! Este a cincea prajitura de aici pe care o fac, toate au iesit extraordinar de bune.
Multumesc! Pitica mea va fi foarte incantata, este fan oreo!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020