negresa ciocolatoasa cu nuci poza final

NEGRESA CIOCOLATOASA (BROWNIES) CU NUCI

În lumea largă oriunde te duci
Are fani câtă frunză, câtă iarbă
Toți iubesc la desert să aibă
Negresă ciocolătoasă cu nuci.

INGEDIENTE

  • 200 gr ciocolata dark
  • 165 gr unt
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 165 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr nuci

negresa ciocolatoasa cu nuci poza 1

PLAN DE LUCRU negresa ciocolatoasa

  1. topim untul, apoi adaugam ciocolata marunt tocata. Luam de pe foc si amestecam pana se dizolva ciocolata complet. negresa ciocolatoasa cu nuci poza 2Lasam sa se raceasca un pic, timp in care mixam intr-un bol cele 3 oua si galbenusurile cu un praf de sare.
    Turnam zaharul in doua runde, mixand pana cand ouale isi dubleaza volumul. negresa ciocolatoasa cu nuci poza 3Adaugam ciocolata topita si omogenizam cu o spatula de siliconnegresa ciocolatoasa cu nuci poza 4 Presaram faina amestecata cu o lingura de cacao (pe care le cernem inainte), pentru a evita formarea cocoloaselor.negresa ciocolatoasa cu nuci poza 5
  2. Omogenizam cu ajutorul spatulei de silicon. Adaugam jumatate din cantitatea de nuca (tocata grosier, cu cutitul).negresa ciocolatoasa cu nuci poza 6 Incorporam in aluatul de ciocolata.
  3. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent acoperit cu foaie de copt (30×20 cm). negresa ciocolatoasa cu nuci poza 7
    Acoperim cu restul de nuca (am folosit bucati intregi de nuca).negresa ciocolatoasa cu nuci poza 8
  4. Coacem la cuptorul preincalzit 20-25 minute la 170 grade, pana cand prajitura formeaza o crusta deasupra si este usor moale la interior cand o scoatem din cuptor.negresa ciocolatoasa cu nuci poza 9
  5. Trebuie sa lasam prajitura sa se raceasca complet, abia apoi o putem scoate din forma si portiona.
  6. Se poate servi cu zahar pudra pe deasupra.
  7. Savurati negresa ciocolatoasa cu nuci! negresa ciocolatoasa

Imi place genul acesta de prajitura: crocanta la exterior , iar mijlocul moale si ciocolatos. Yummyy…este un gust divin. Recomand reteta iubitorilor de ciocolata.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.495 de abonați

Locuri de muncă bucătari
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010