În lumea largă oriunde te duci
Are fani câtă frunză, câtă iarbă
Toți iubesc la desert să aibă
Negresă ciocolătoasă cu nuci.
INGEDIENTE
- 200 gr ciocolata dark
- 165 gr unt
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 165 gr zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de sare
- 100 gr nuci
PLAN DE LUCRU negresa ciocolatoasa
- topim untul, apoi adaugam ciocolata marunt tocata. Luam de pe foc si amestecam pana se dizolva ciocolata complet.
Lasam sa se raceasca un pic, timp in care mixam intr-un bol cele 3 oua si galbenusurile cu un praf de sare.
Turnam zaharul in doua runde, mixand pana cand ouale isi dubleaza volumul.Adaugam ciocolata topita si omogenizam cu o spatula de silicon
Presaram faina amestecata cu o lingura de cacao (pe care le cernem inainte), pentru a evita formarea cocoloaselor.
- Omogenizam cu ajutorul spatulei de silicon. Adaugam jumatate din cantitatea de nuca (tocata grosier, cu cutitul).
Incorporam in aluatul de ciocolata.
- Turnam compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent acoperit cu foaie de copt (30×20 cm).
Acoperim cu restul de nuca (am folosit bucati intregi de nuca). - Coacem la cuptorul preincalzit 20-25 minute la 170 grade, pana cand prajitura formeaza o crusta deasupra si este usor moale la interior cand o scoatem din cuptor.
- Trebuie sa lasam prajitura sa se raceasca complet, abia apoi o putem scoate din forma si portiona.
- Se poate servi cu zahar pudra pe deasupra.
- Savurati negresa ciocolatoasa cu nuci!
Imi place genul acesta de prajitura: crocanta la exterior , iar mijlocul moale si ciocolatos. Yummyy…este un gust divin. Recomand reteta iubitorilor de ciocolata.