FOCACCIA CU PARMEZAN

De regulă sunt foarte patriot
Dar la acest capitol iată ce socot:
Fie pâinea cât de rea
Mai bună-i în Italia!

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 80 gr parmezan razuit
  • jum. lingurita drojdie uscata
  • 4 linguri ulei de masline
  • jum. lingurita sare
  • un varf lingurita de zahar
  • o lingurita busuioc uscat
  • apa

focaccia cu parmezan poza 1

PLAN DE LUCRU

 

  1. amestecam intr-un castron faina, parmezanul, busuiocul uscat, sarea si zaharulfocaccia cu parmezan poza 2
  2. turnam uleiul impreuna cu drojdia. focaccia cu parmezan poza 3Omogenizam
  3. turnam apa treptat si framantam pana obtinem un aluat care sa nu fie lipiciosfocaccia cu parmezan poza 4
  4. lasam aluatul la odihnit 20 de minute
  5. mai framantam un minut
  6. pe un blat uns cu ulei de masline intindem aluatul intr-o foaie cu diametrul aproximativ de 21 cmfocaccia cu parmezan poza 5
  7. bagam la cuptorul incins la 180 de grade si lasam 20 de minutefocaccia cu parmezan poza 6
  8. dupa ce am scos din cuptor am stropit cu ulei de masine si am acoperit cu fasii de parmezan, plus cateva frunze de busuioc. focaccia cu parmezan poza 7 focaccia cu parmezan poza 8
  9. Te unge pe suflet fiecare inghtitura! Pofta buna.

 


8 Comments
Rocsy Ciobanu

mai 31, 2014 @ 19:25

Reply

Mmm ce buna si aromata!

Liana Toma

iunie 2, 2014 @ 23:30

Reply

E buna, categoric!!

Adina

iunie 3, 2014 @ 11:27

Reply

O sa tin mortis sa fac si eu gustoasa asta ! 🙂

hapleablog

iunie 4, 2014 @ 23:16

Reply

Astept impresii.

pedala

februarie 1, 2015 @ 18:27

Reply

la pct 6 : diametru de 1cm nu e cam mic ? 😀

hapleablog

februarie 1, 2015 @ 18:44

Reply

Multumim pentru remarca. De foame, mancasem un “2” 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020