De regulă sunt foarte patriot
Dar la acest capitol iată ce socot:
Fie pâinea cât de rea
Mai bună-i în Italia!
INGREDIENTE
- 400 gr faina
- 80 gr parmezan razuit
- jum. lingurita drojdie uscata
- 4 linguri ulei de masline
- jum. lingurita sare
- un varf lingurita de zahar
- o lingurita busuioc uscat
- apa
PLAN DE LUCRU
- amestecam intr-un castron faina, parmezanul, busuiocul uscat, sarea si zaharul
- turnam uleiul impreuna cu drojdia. Omogenizam
- turnam apa treptat si framantam pana obtinem un aluat care sa nu fie lipicios
- lasam aluatul la odihnit 20 de minute
- mai framantam un minut
- pe un blat uns cu ulei de masline intindem aluatul intr-o foaie cu diametrul aproximativ de 21 cm
- bagam la cuptorul incins la 180 de grade si lasam 20 de minute
- dupa ce am scos din cuptor am stropit cu ulei de masine si am acoperit cu fasii de parmezan, plus cateva frunze de busuioc.
- Te unge pe suflet fiecare inghtitura! Pofta buna.
Rocsy Ciobanu
mai 31, 2014 @ 19:25
Mmm ce buna si aromata!
Liana Toma
iunie 2, 2014 @ 23:30
E buna, categoric!!
Adina
iunie 3, 2014 @ 11:27
O sa tin mortis sa fac si eu gustoasa asta ! 🙂
hapleablog
iunie 4, 2014 @ 23:16
Astept impresii.
pedala
februarie 1, 2015 @ 18:27
la pct 6 : diametru de 1cm nu e cam mic ? 😀
hapleablog
februarie 1, 2015 @ 18:44
Multumim pentru remarca. De foame, mancasem un “2” 🙂